SÍRIA
Especials 11/06/2012

El règim d'Al-Assad intensifica l'ofensiva a Homs, feu de l'oposició

L'exèrcit de Damasc ha renovat l'atac contra aquesta ciutat i algunes poblacions properes. Kofi Annan ha alertat de la situació

Efe
1 min

El CaireEls bombardejos i els combats entre les forces lleials al règim sirià i els rebels s'han intensificat aquest dilluns a la província de Homs, al centre de Síria, segons han informat fonts de l'Exèrcit Sirià Lliure, l'oposició armada al règim de Baixar al-Assad.

El portaveu d'aquestes milícies ha explicat que els rebels estan intentant "alliberar" la província del control de les tropes del règim, que està responent amb bombardejos aeris i amb artilleria pesada contra els barris de la ciutat de Homs, com Al-Khaledija. Kurdi ha assegurat que els atacs també s'estan registrant a les localitat de Qusair, Rastan i Telbiseh, escenaris els últims dies de bombardejos per part de l'exèrcit sirià.

Segons informa la BBC, impacta a Homs un morter de l'exèrcit sirià per minut.

Annan alerta de civils atrapats

L'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab per Síra, Kofi Annan, ha sol·licitat aquest dilluns des de Ginebra que els observadors de les Nacions Unides desplegats a Síria puguin accedir "immediatament" a la localitat d'Al-Hafa, a la província mediterrània de Latakia, on –segons ha apuntat– s'estan utilitzant morters, helicòpters i tancs. El seu portaveu, Ahmad Fawzi, ha afegit llegint un comunicat que Annan està preocupat pels civils que estan atrapats en el foc creuat, tant a Latakia, com a Homs.

Damasc culpa de nou a "terroristes"

L'agència oficial de notícies de Síria, Sana, ha assegurat que un presumpte grup terrorista ha atacat aquest dilluns a Al-Hafa les forces de l'ordre, fet que ha motivat enfrontaments entre els dos fronts, que haurien provocat la mort d'almenys cinc efectius de seguretat i un nombre indeterminat de "terroristes".

stats