ELECCIONS 25-N
Política 17/11/2012

Mas, al PSC: "Es posen al costat dels qui em volen destruir"

El candidat de CiU, sense citar explícitament els socialistes, els acusa de voler treure el cap aprofitant les acusacions de corrupció

Oriol March
2 min

GranollersEl candidat de CiU a les eleccions, Artur Mas, ha reiterat aquest dissabte al matí des de Granollers que "faran tot el que sigui perquè CiU no tingui una victòria rotunda" a les eleccions del 25-N. Mas ha rebaixat el to irat d'ahir al vespre a Vic i ha assegurat que l'estat català és un "instrument al servei de les persones".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha acusat el PSC, sense citar-lo explícitament, de "fer costat" als qui acusen CiU de corrupció. "Estan desorientats per la desmobilització del seu electorat i fan una campanya bruta", ha lamentat. Ahir, Carme Chacón, diputada del PSC al Congrés, va assegurar que CiU només desitja que no hi hagi fronteres per "desfalcar". El candidat de CiU ha acusat el PSC de validar les tesis "dels qui em volen destruir", quan el més "legítim" seria voler-lo "substituir" a les urnes.

El seu teloner ha estat Felip Puig, conseller d'Interior, que ha fet un discurs en la línia contundent habitual. "Alguns posen la duquessa d'Alba en portada i altres, la Carme Chacón per compensar", ha ironitzat el número 4 de CiU a les llistes al Parlament. Ha promès que Mas "no farà marxa enrere" perquè "Espanya no és una alternativa".

Puig ha assegurat que si Espanya fa sortir molt José Manuel García-Margallo, ministre d'Afers Estrangers, és perquè ja "oloren" que Catalunya "ha posat rumb a Europa", i fins i tot ha ironitzat sobre els vols militars que hi ha hagut les últimes setmanes: ha dit que "vénen a reconèixer" el terreny per si el Principat marxa i alguns d'aquests avions se'ls ha de quedar la Generalitat en una hipotètica negociació d'independència.

El portaveu de CiU aquesta legislatura, Jordi Turull, ha assegurat que les institucions espanyoles "abans afusellaven presidents i ara els volen destruir democràticament", i ha considerat que això li produeix "pena i fàstic". "Ara estem al 200% amb Artur Mas", ha clamat al mateix temps que

stats