Sant Jordi 2012
Cultura 18/04/2012

Òmnium inicia els actes de Sant Jordi amb la Festa de La Llança

La tercera edició de la campanya ha comptat amb la participació de 3.271 persones, que han votat pel llibre que regalaran el dia 23 d'abril i també per la millor coberta

Ara
2 min

BarcelonaLa 3a edició de la Festa de La Llança de Sant Jordi, que organitza Òmnium Cultural, ha donat el tret de sortida dels actes de l'entitat per la Diada de Sant Jordi. En el transcurs de l'acte, Òmnium ha donat a conèixer els resultats del sondeig que s'ha fet en les darreres 4 setmanes a través del web 'santjordi.omnium.cat', en el qual han participat la xifra rècord de 3.271 persones.

Els internautes podien votar el llibre que regalaran el dia 23. En la categoria de ficció, els guanyadors han estat: 'Crim de sang', de Sebastià Alzamora, 'La gatera', de Muriel Villanueva, 'Memòria d'uns ulls pintats', de Lluís Llach, 'Quan érem feliços', de Rafel Nadal, i 'Un tros de cel', d'Isabel-Clara Simó. En la categoria de no-ficció, els llibres més votats han estat: 'El meu amor sikh', d'Elisabet Pedrosa, 'Fukushima', de Lluís Caelles i Sergi Vicente, 'Les 1001 fantasies més eròtiques de la història', de Roser Amills, 'Més enllà de les estrelles', de Gerard Quintana, i 'Tribut de sorra i fulles a Miquel Martí i Pol', d'Àlex Carmona i M. Dolça Manubens. Pel que fa als llibres infantils i juvenils, els guanyadors han estat 'La Tina al Denali', d'Araceli Segarra, 'Número 5. El submarí perdut', de Lluís Llort i Oriol Malet, i 'Xamae', de Susanna Peix i Romina Martí.

Finalment, els votants també van expressar quina era la seva coberta preferida. Els llibres més votats de la tercera llança de Sant Jordi han estat 'Blancaneu', de Jacob & Wilhelm Grimm, amb il·lustracions de Benjamin Lacombe, 'Entre la mentida i l'oblit', de Francesc Marc Álvaro, 'Jo confesso', de Jaume Cabré, 'Nou viatge al Pirineu', de Núria Garcia Quera, i 'Un altre got d'absenta', de Tina Vallès.

stats