Especials 29/03/2012

Una manifestació multitudinària contra la reforma laboral ensopega amb una batalla campal

Uns 800.000 manifestants, segons els sindicats, han recorregut el passeig de Gràcia en un ambient festiu aquest 29-M. Era la marxa convocada per la UGT, CCOO, USOC i la Intersindical-CSC, en contrast amb la violència dels aldarulls que grups aïllats han provocat a menys d'un quilòmetre de distància

S. González / V. Moliné / L. Díaz-roig
2 min
Manifestació sindical contra la reforma laboral a Barcelona

BarcelonaLa manifestació convocada pels sindicats UGT i CCOO aquest dijous a la tarda a Barcelona ha reunit 800.000 manifestants, segons els sindicats convocats, i 80.000 segons la Guàrdia Urbana, i ha contrastat, per l'ambient pacífic i festiu, amb la batalla campal que s'ha originat a la plaça Catalunya i la rodalia al final de la manifestació alternativa, per l'acció de grups aïllats que han cremat contenidors i fins i tot una cafeteria Starbucks.

"S'ho volen carregar tot. Els drets socials i laborals" era el lema de la capçalera, una crítica a la reforma laboral del PP contra la qual s'ha fet aquest dijous la vaga general. El cas és, però, que a menys d'un quilòmetre de distància, un grup reduït de descontrolats s'ho carregava tot, en el sentit físic.

I a causa d'aquests aldarulls, precisament, la manifestació dels sindicats majoritaris s'ha hagut de desviar per la Gran Via, per canviar el tram final del trajecte previst i evitar que els manifestants es trobessin, a la zona de la plaça Catalunya, amb la batalla campal que hi havia muntada.

Més avall de plaça Catalunya hi havia intercanvi de pedres entre la policia i algunes persones que han trencat aparadors i incendiat contenidors.

Els representants dels sindicats han assegurat que el seguiment de la vaga està sent molt important. Josep Maria Álvarez, de la UGT, ha dit que la manifestació "és la culminació d'un dia de vaga històric" i ha afegit que "això obliga el govern de Rajoy a abandonar la prepotència i retirar les mesures".

Per la seva banda, Joan Carles Gallego, de CCOO ha instat Rajoy a obrir un procés de negociació i ha recordat tant al govern de la Generalitat com a Madrid que "no es poden fer polítiques autoritàries".

stats