EUROLLIGA
Esports 20/01/2012

El Barça Regal s'oblida dels triples per guanyar el Cantú

àlex Gozalbo
2 min
EMOTIU RECORD PER A BASILE  Gianluca Basile, el jugador estranger que més partits ha jugat amb el Barça (327), saluda Toni Bové al Palau Blaugrana.

BARCELONAL'última vegada que el Barça i el Cantú van coincidir en una pista de bàsquet ni tan sols existia la línia de tres punts. L'enfrontament, jugat el març del 1984, va ser un duel espectacular entre Epi (35 punts) i la seva còpia italiana, Antonello Riva (34 punts). Ahir, gairebé divuit anys després, el conjunt blaugrana va repetir victòria en un partit que durant molts minuts va semblar que es jugués, un altre cop, sense la línia de tres punts. De fet, l'equip que entrena Xavi Pascual va acabar amb un pobre 25% d'encert (5/20).

El Barça Regal passa per una sequera anotadora, res d'important. Res, però, que es pugui ignorar. La baixa de Joan Carles Navarro, els baixos percentatges de tir, la poca aportació dels interiors i la càrrega de treball físic que l'equip acumula han afectat la brillantor a la qual aquest conjunt ens tenia acostumats. Abans passava per sobre dels rivals i ara ha de mantenir la concentració fins a l'últim instant. Encara més quan el rival per obrir el Top 16 de l'Eurolliga, el Bennet Cantú, està format per un grup de jugadors veterans que se les saben totes, que són conscients de les coses que saben fer i, sobretot, de les que no. El clàssic conjunt que comet poques errades i t'obliga a acumular molts encerts.

Negat des de la línia de 6,75, el Barça Regal va arribar a la recta final amb el marcador més ajustat del que s'hauria imaginat. Una situació perillosa, encara més una setmana abans de viatjar a Tel Aviv, on l'espera un Maccabi Electra Tel Aviv amb ganes de gresca.

Esperant temps millors, Xavi Pascual va solucionar el mal tràngol aconseguint un sobreesforç defensiu dels seus jugadors en l'últim quart. El tècnic va saber moure les seves peces contra el Bennet Cantú de Gianluca Basile i companyia, un rival sòlid que va anunciar que el Top 16 de l'Eurolliga és una altra història, l'inici d'una fase en què els millors 16 equips del continent lluiten per fer-se un lloc entre els millors d'Europa.

stats