Barça
Esports Barça 15/09/2012

El Barça no falla a Getafe (1-4)

Adriano, Messi (dos) i Villa marquen en un partit en què Tito Vilanova ha apostat per un onze inicial amb deu jugadors formats a La Masia

Els jugadors del Barça, després del gol d'Adriano

BarcelonaEl Barça ha superat el Getafe (1-4) al Coliseum Alfonso Pérez, un camp en què el Reial Madrid va perdre, i ha sumat la quarta victòria de la temporada. Tito Vilanova, que tenia les baixes d'Andrés Iniesta, Alexis i Jordi Alba, ha deixat Leo Messi i Dani Alves a la banqueta i ha apostat per un onze inicial amb deu jugadors formats a La Masia.

Adriano, Leo Messi (dos) i Villa han anotat els gols d'un Barça que ha sumat els tres punts en una jornada perillosa, que arribava després dels partits internacionals de les seleccions.

L'equip blaugrana ha tingut paciència contra el Getafe, encadenant una i una altra passada fins a desesperar el rival. A diferència d'altres partits, el Barça ha sabut trobar espais útils entre els migcampistes i els defenses del contrincant, movent-se amb perill entre línies. Thiago ha completat una jugada iniciada en aquesta zona enviant la pilota al travesser i, sis minuts després, Adriano ha completat una bona transició de Cesc i ha estrenat el marcador.

El partit ha arribat al descans amb dues bones notícies per al Barça: l'avantatge en el marcador i la poca perillositat exhibida pel Getafe, que a trobat a faltar el contacte amb la pilota.

Carles Puyol, defensa del Barça, ha patit una lesió al minut 8 de la segona meitat del partit contra el Getafe, quan s'ha fet mal al genoll esquerre. El futbolista ha intentat seguir jugant, però al cap de poca estona ha demanat el canvi i Javier Mascherano l'ha substituït.

Quan quedava mitja hora per al final, Leo Messi ha entrat al camp. En una de les seves primeres accions sobre el terreny de joc el davanter argentí ha provocat un penal, però Teixeira Vitienes no ha penalitzat una clara traveta de Miguel Torres. Minuts després l'àrbitre sí que ha xiulat un penal de Valera sobre Pedro i Leo Messi ha anotat el segon gol del Barça.

Amb el 0-2, David Villa ha ocupat el lloc de Tello a 15 minuts del final. El gol de la sentència l'ha marcat Leo Messi, que ha sabut aprofitar una bona passada de Montoya.

El Getafe, ja molt desdibuixat, s'ha trobat amb un gol afortunat a deu minuts del final, quan un xut de Sarabia ha acabat a dins de la porteria de Valdés després de rebotar primer amb Adriano i després amb Mascherano.

David Villa ha anotat el quart gol del Barça a l'últim minut d'un partit que l'equip blaugrana ha sabut llegir a la perfecció.

Getafe, 1: Moyá, Valera, Lopo, Alexis, Miguel Torres, Xavi Torres, Michel (Lacen, m.68), Abdel Barrada, Diego Castro, Pedro León (Sarabia, m.78) i Adrián Colunga (Álvaro Vázquez, m.60).

Barça, 4: Víctor Valdés; Montoya, Piqué, Puyol (Mascherano, m.57), Adriano, Busquets, Xavi, Thiago (Messi, m.59), Tello (Villa, m.76), Pedro i Cesc.

Gols: 0-1, m.33: Adriano; 0-2, m.74: Messi (penal). 0-3, m.78: Messi; 1-3, m.80: Sarabia. 1-4, m.90: Villa.

Àrbitre: Teixeira Vitienes. Groga a Busquets (m.23), Piqué (m.37), Michel (m.61) i Valera (m.62).