EUROLLIGA
Esports Bàsquet 24/11/2011

Navarro no falla i entra en la història del bàsquet europeu (72-46)

En el triomf del Barça Regal contra l'Union Olimpija de Ljubljana l'atenció s'ha centrat en la figura de Navarro, que ha complert el seu objectiu a l'inici del tercer quart

David R. Jover
2 min
Navarro saluda l'afició després d'haver-se convertit en el màxim anotador de l'Eurolliga.

BarcelonaEls reptes estan fets per a guanyadors i Joan Carles Navarro n'és un. El capità blaugrana ha sumat aquest dijous el punt número 2.716, xifra que el situa com el jugador amb més punts anotats en la història de l'Eurolliga, competició creada l'any 2000.

Necessitava 14 punts per superar una altra llegenda, l'escorta americà Marcus Brown, que fins ara posseïa el rècord de punts anotats. Ja en el primer temps Navarro ha anotat deu punts i ha deixat clar que aconseguiria aquesta fita a casa, davant de la seva gent, família i afició. En el 24' de partit un contraatac de Chuck Eidson l'ha culminat Navarro. Era el 48-30 i aleshores, aprofitant un temps mort demanat per l'entrenador de l'Olimpija, Navarro ha sortit al mig de la pista i tot el Palau Blaugrana li ha dedicat una ovació d'un minut.

Aquest fet ha sigut el més comentat i esperat. I és que el matx no ha tingut color. Si al descans l'avantatge blaugrana ha sigut de catorze punts, 40-26, al final del tercer quart la diferència s'ha establert en trenta-un punts, 63-32. L'Olimpija de Ljubljana ha demostrat per què tan sols ha aconseguit guanyar un partit i en cap moment ha inquietat els de Xavi Pascual.

En els darrers deu minuts el preparador barcelonista ha donat descans a Navarro i altres titulars i ha situat en pista jugadors que no gaudeixen de gaires minuts. Xavi Rabaseda, Joe Ingles, Fran Vázquez i CJ Wallace han pogut jugar més del previst. Finalment el Barça Regal ha superat per un clar 72-46 els eslovens.

Fitxa tècnica:

72-FC Barcelona Regal: Huertas (12), Navarro (14), Eidson (5), Lorbek (4), Perovic (12) -cinc inicial-; Sada (4), Vázquez (4), Wallace (5), Ingles (2), Ndong (2), Mickeal (8), Rabaseda (0)

46-Union Olimpija: Capin (10), Salin (4), Green (10), Markota (0), Varda (3) -cinc inicial-; Rothbart (2), Blazic (4), Thompson (8), Woodside (3), Bertans (0), Muric (2).

Parcials: 23-16, 17-10, 23-6 i 9-14

Pavelló: Palau Blaugrana de Barcelona. 4.455 espectadors.

stats