VOLTA AL PAÍS BASC
Esports 11/04/2015

Purito Rodríguez guanya la Volta al País Basc

Ha superat el colombià Henao en la darrera etapa, una crono amb final a Aia

Sergio Luis Henao, Joaquím Rodríguez i Jon Izagirre, el podi de la Volta al País Basc

BarcelonaEl ciclista vallesà Joaquím 'Purito' Rodríguez (Katusha) ha guanyat la 55a edició de la Volta ciclista al País Basc després de la darrera etapa, amb inici i final a Aia (Guipúscoa), una crono de 18,3 quilòmetres amb final en alt que ha donat emoció fins als darrers segons a la prova. El català sortia segon, però ha superat el líder, el colombià Sergio Luis Henan, en treure-li 17 segons.

Rodríguez ha marcat el segon millor temps de la crono, per darrere de l'holandès Tom Dumoulin (28.45.70), però ha aconseguit treure 13 segons al colombià en marcar un temps de 28.50.38. Henao ha acabat segon a la general. El tercer classificat ha estat Ioan Izagirre, que ha superat a la classificació general al colombià Nairo Quintana (Movistar), la gran decepció, ja que tenia opcions de guanyar el títol i ha acabat fora del podi.

La satisfacció del Purito

Rodríguez, absent de la darrera Volta a Catalunya per un virus, ha trencat al País Basc una ratxa de més d'un any sense guanyar etapes, en endur-se'n dues. A més, ha aconseguit el triomf final. Al final de la prova, Rodríguez ha comentat que "arribava en un bon estat de forma, però no m'imaginava que guanyaria. El nivell ha estat molt alt i els companys m'han donat molta feina. Puc dir que he crescut com a ciclista aquí, és una prova molt especial. No m'hauria esperat guanyar aquesta volta a la meva edat".