COPA EHF
Esports 14/02/2016

El Fraikin Granollers desaprofita una renda de 9 gols i cau davant el Bucarest (28-29)

Els vallesans han debutat amb derrota a la fase de grups de la Copa EHF

Gonzalo Romero
Marc Cañellas davant el Pont Genil / XAVIER SOLANAS

BarcelonaEl Fraikin Granollers ha debutat amb una dolorosa derrota a la fase de grups de la Copa EHF davant el Dinamo de Bucarest (28-29) després d'arribar a liderar el marcador per 9 gols. El conjunt vallesà era i és conscient que aconseguir la classificació aquest any passa per fer-se fort a casa i no cedir punts. I més després de caure en el grup A, el més exigent de la competició.

Les pautes són clares. Interioritzar la lliçó davant el líder de la lliga de Romania amb un balanç de 12 triomfs, 2 empats i una derrota, no tant. La maduresa i la intensitat local han estat a l'alçada de l'escenari, però només durant el primer temps. El conjunt vallesà ha sabut llegir molt bé el partit, la defensa i l'estil de joc rival. Amb pólvora en la primera línia i sempre atents als moviments del pivot, el bloc liderat per Ciprian Sandru s'ha topat amb un enorme 6:0 català, molt tancat al centre i amb moltes ajudes.

El seu rendiment ha trencat el partit des de l'inici (parcial 4-1 i 9-4 al minut 13). Si davant un encertat César Almeida el Granollers ha estat bé, en atac ha estat encara millor amb una gran circulació de pilota i un enorme Ferran Solé, que s'ha erigit un dia més en la seva primera espasa ofensiva. Els vermells no han sabut contrarestar l'actuació fins al segon temps (20-13 al descans), que ha obert foc amb un parcial 0-2 i que ha col·locat la primera pedra d'una posterior i meritòria remuntada visitant.

Descans i canvi d'actuació

L'avantatge català s'ha esvaït de la mà d'un bloqueig atacant enorme. Les intervencions del seu porter brasiler i les moltes pèrdues de pilota romaneses han evitat que la situació agafés tons encara més dramàtics. Nervis, inseguretats, poca frescor. Sandru i l'exjugador del Paris Saint-Germain Ibrahim Diaw s'han fet amb les regnes del partit i han començat a tirar d'un carro que ha escombrat els blanc-i-blaus, sense idees en atac (només han anotat 8 gols durant el segon període).

A falta d'un minut per al final, el Bucaresta ha sigut capaç d'empatar el xoc i de tenir una darrera possessió per a materialitzar el canvi de dinàmiques i de cromos. Diaw, sense complexes, ha sentenciat amb un gran llançament exterior que ha deixat glaçat el Palau Olímpic. Inici inquietant i excessivament irregular dels vallesans, que han sigut capaços de mostrar la seva millor i pitjor versió en aquesta jornada continental. La setmana vinent, test d'exigència a la pista de l'Aalborg.