Mèdia 12/06/2013

La Corporació farà un ERO de 312 persones per a TV3 i Catalunya Ràdio

Els treballadors es reuneixen aquesta tarda per decidir les mesures de protesta

Àlex Gutiérrez
2 min
Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

BarcelonaLa reunió del consell de govern de la CCMA ha aprovat donar per tancades les negociacions que mantenia amb els treballadors per reformular el conveni, i anunciarà oficialment aquest dimecres els seus plans per presentar un ERO. La intenció és prescindir de 312 persones com a màxim, entre TV3 i Catalunya Ràdio. El 2012, la plantilla de la televisió pública catalana era de 2.095 persones, a les quals cal sumar els 426 treballadors de Catalunya Ràdio i els 50 que estan assignats als serveis corporatius. A banda de prescindir de personal, també s'ajustaran a la baixa els sous un 7,5%.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El president de la Corporació, Brauli Duart, havia sostingut en repetides ocasions que l'ERO seria l'última opció en el procés de negociació que mantenia l'empresa amb la plantilla. El 20 de març va transcendir l'avantprojecte de pressupostos de l'ens, que incloïa una retallada del 18% en el capítol de personal. La proposta del consell de govern passava per una equiparació dels sous amb els de la resta de la funció pública, un extrem que la plantilla rebutjava perquè castigava especialment les categories inferiors i, en alguns casos, suposava rebaixes de més del 35%. Els treballadors reclamaven que no es trenqués el conveni que ha servit de referència durant tots aquests anys. "Amb aquesta proposta combinada de redimensionament i reducció salarial, el Consell de Govern prioritza les vies que fan possible preservar el nombre més gran de llocs de treball i alhora assegurar l'estabilitat pressupostària de la Corporació, atesa la conjuntura econòmica i del mercat laboral", explica la CCMA en un comunicat. En la nota, es reconeix que "no s'estan assolint les previsions de reducció de despesa, que s'havien fixat en 27 milions d'euros d'estalvi per al 2013".

El consell de govern de l'ens també ha acordat "iniciar el procediment per reduir les estructures directives actuals de la CCMA, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya, amb l'objectiu d'optimitzar recursos i eliminar possibles redundàncies".

L'ajust del pressupost és conseqüència directa de la tisorada que, per tercer any consecutiu, ha aplicat el Govern en la seva aportació. Així, enguany preveu destinar-hi 225 milions, 35 menys que els 260 milions del 2012 (un any en què ja havia baixat respecte els 300 milions del 2011, i els 330 del 2010). A més, els pressupostos també inclouen una caiguda a l'entorn del 10% en la recaptació de publicitat, que passaria de 67 a 60 milions d'euros. En grans xifres, en només tres anys TV3 haurà perdut un terç del seu pressupost. A banda del personal, la despesa corrent també es veurà retallada en un 17%.

Els treballadors dels mitjans de la Corporació han convocat una assemblea urgent aquest dimecres a la tarda, a dos quarts de quatre, per decidir les mesures de protesta que emprendran. TV3 ja va fer una vaga el 21 de març, de dotze hores, i Catalunya Ràdio va fer aturades el 16 i el 23 d'abril.

stats