Mitjans públics
Mèdia 21/03/2013

Vaga a TV3 fins a les deu de la nit

Els treballadors de la televisió pública s'aturen durant 12 hores per protestar contra la retallada pressupostària anunciada aquest dimecres per la direcció de la CCMA. No hi haurà serveis mínims

Ara
2 min
Els treballadors de TVC han fet una assemblea multitudinària

BarcelonaEls treballadors de TV3 han iniciat a les 10.00 del matí d'aquest dijous una aturada de 12 hores com a mostra de protesta per la reducció d'un 17% del pressupost de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que es va anunciar aquest dimecres. En una assemblea celebrada el mateix dimecres a la tarda, la plantilla va aprovar fer vaga des de les 10.00 del matí fins a les 10.00 de la nit, una aturada que, en principi, està prevista també per divendres. Tot i així, aquest extrem es podria reconsiderar en una altra assemblea que ha de tenir lloc aquest dijous a la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons han informat a l'ARA fonts de TV3, no està previst que s'ofereixi cap tipus de serveis mínims. Durant la major part del dia, doncs, tots els canals de Televisió de Catalunya oferiran en emissió conjunta continguts enllaunats, principalment redifusions de minisèries i de documentals del 'Sense ficció'. No està previst que s'emetin els 'Telenotícies', i el 3/24 també ha suspès la seva programació habitual. L'únic canal que no alterarà la graella durant aquest dijous serà el Super3, que manté la programació de dibuixos animats.

La programació anunciada per TV3 indica que només es mantindran en l'horari normal les sèries de ficció 'La Riera' –que es repetirà al 33 a partir de les 22.00, mitja hora més tard de l'habitual– i 'Joséphine', a més d''El gran dictat'. Pel que fa al 'prime time', s'ha suspès l'emissió de 'Veterinaris' –que havia de començar uns minuts abans de les 22.00–, mentre que el 'Polònia' s'avançarà a les 22.05, just quan s'acabi l'aturada.

En un comunicat, el comitè d'empresa de la televisió pública qualifica d'"inacceptable" l'avantprojecte de pressupostos aprovat per la CCMA, i assegura que l'aturada és una resposta a "l'agressió" que suposen aquests comptes. En aquest sentit, els representants dels treballadors recorden que la reducció del 18% en el capítol de personal que preveu l'avantprojecte se suma a "l'aprovada pel Govern del 7,14%", i que per tant representa "una reducció del pressupost de personal del 25%", fet que "posa en perill el manteniment de la plantilla". A això cal afegir-hi encara, remarca el comitè, "la rebaixa del 5% del sou que els treballadors havien acceptat de forma voluntària" i que es mantindrà durant aquest any.

stats