Mitjans públics
Mèdia 16/04/2013

Catalunya Ràdio, de vaga durant tot aquest dimarts

L'emissora només oferirà breus espais informatius al llarg del dia

Ara
2 min

Barcelona"Avui els Manel havien de ser aquí per presentar el seu disc, però els treballadors de Catalunya Ràdio han votat fer vaga en contra de les retallades, de manera que, nois, sentint-ho molt, no us podrem entrevistar, així que us esperem demà, si voleu, a les 10 del matí". Així ha explicat als oients Manel Fuentes a les 7.56 del matí la vaga dels treballadors de Catalunya Ràdio. A les 8.20 el programa s'ha acabat i ha sonat 'Alegria', d'Antònia Font.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els treballadors de Catalunya Ràdio fan vaga durant tot aquest dimarts per mostrar el seu rebuig a la proposta de la direcció de l'empresa de rebaixar els sous de la plantilla, una reducció que el comitè d'empresa xifra en "prop d'un 40%" en el cas dels sous més baixos. Durant tota la jornada, l'emissora pública oferirà música i la redifusió d'alguns programes, i només emetrà en directe, en compliment dels serveis mínims, versions reduïdes dels espais informatius, com 'El matí de Catalunya Ràdio', 'L'informatiu del migdia', 'Catalunya Vespre' i 'El cafè de la República'. La protesta s'acabarà a la mitjanit, moment en què es reprendrà la graella habitual.

La plantilla de l'emissora té previst repetir aquesta aturada de 24 hores coincidint amb la Diada de Sant Jordi, un dia especialment significatiu, ja que tradicionalment aquest dia bona part de la programació se sol emetre des d'estudis situats al carrer. De fet, les protestes dels treballadors de Catalunya Ràdio ja van començar la setmana passada, quan una part de la plantilla va acampar davant de l'emissora per mostrar el seu descontentament amb les retallades pressupostàries a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Aquest dilluns, un grup de treballadors es van concentrar a la sala on s'havien de reunir els representants de la plantilla i els de la direcció per negociar el nou conveni col·lectiu i van fer notar el seu malestar amb pancartes on es podia llegir una cita de Salvador Espriu: "No se m'acudeix cap imbecil·litat eficaç per replicar-te!".

Segons un comunicat del comitè d'empresa, la proposta dels responsables de la CCMA impliquen una rebaixa salarial del 36% per als treballadors de categories més baixes, mentre que per als directius seria només del 10%. A més, denuncien que la direcció "continua sense fer públics els sous dels alts càrrecs i alguns plusos, que no estan regulats per conveni".

stats