Mèdia 20/08/2012

Ouya amenaça les grans consoles

L'any que ve el panorama de les consoles de joc patirà una sotragada. Apareixerà Ouya, una plataforma que es recolza en el sistema Android i que costarà 96 euros, un terç del preu de les hegemòniques.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Jocs com Minecraft, Canabalt o Shadowgun s'han confirmat com a futurs continguts de la videoconsola, que vol ser un nou referent per jugar-se en pantalla gran.

BARCELONA.El regnat de les grans videoconsoles -PlayStation, Wii, Xbox- tindrà des del març del 2013 una amenaça seriosa sobre la seva supremacia. Serà aleshores quan aparegui Ouya, l'alternativa d'Android que pretén liquidar la bretxa que hi ha entre les (costoses) marques de prestigi i l'univers de jocs low cost . El preu previst als Estats Units és de 99 dòlars, menys d'una tercera part del que valen les consoles de les primeres marques.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les característiques tècniques fetes públiques parlen d'una màquina prou potent: processador Tegra de 4 nuclis, 1 giga de RAM, 8 gigues de memòria interna, connector HDMI i un disseny prou cuidat. Però el que serà gran és el sistema operatiu: l'Android 4.0 -l'Ice Cream Sandwich en la peculiar nomenclatura del sistema-, cosa que permetrà una facilitat extrema a l'hora d'adaptar jocs de mòbil perquè puguin ser jugats en la pantalla gran del televisor.

El nivell de sofisticació dels jocs per a mòbil ha anat creixent els últims anys. I la limitació en la vistositat dels gràfics sovint s'ha suplert amb mecàniques de joc enginyoses i addictives. L'Ouya representa l'intent de crear una consola prou atractiva per ser jugada en pantalla gran, però a baix cost. La idea és de la veterana professional del sector Julie Uhrman.

Alguns dels jocs que ja s'han confirmat que apareixeran per a Ouya són Minecraft, Canabalt i Shadowgun . També és significatiu que alguns dels popes de la indústria hagin mostrat el seu suport. És el cas de Robert Bowling, que va ser un dels responsables dels jocs Call of Duty i que ara lidera una companyia independent. Els mitjans especialitzats també han celebrat el futur

naixement de la consola amb articles amb ressenyes elogioses. El joc Final Fantasy III serà el que s'oferirà com a estrella en el llançament mundial d'aquesta videoconsola.

Un altre dels trets distintius és que serà una consola oberta. Qualsevol usuari -amb els coneixements adequats, s'entén- podrà dissenyar els accessoris que vulgui i connectar-los a l'entrada USB. O podrà modificar el sistema operatiu. Els responsables d'aquesta consola no

només no hi posen pegues sinó que han avançat que enviaran el disseny del hardware a qui ho demani.

La consola Ouya ja es pot reservar a la seva pàgina oficial, que accepta clients d'arreu del món. Per als usuaris catalans, el cost és de 96 euros, comptant-hi les despeses d'enviament i un comandament, o 120 euros si se'n volen dos.

stats