Mèdia 21/01/2016

Rajoy no és l'única víctima: recull de bromes radiofòniques

El Maragall de Queco Novell va aconseguir que el president de Múrcia li demanés perdó, i el Fidel Castro real va reaccionar amb insults contra el presentador d'una ràdio de Miami

Ara
2 min

BarcelonaUn imitador de Carles Puigdemont ha aconseguit parlar amb Mariano Rajoy en una broma telefònica emesa aquest dijous per Ràdio Flaixbac. El president del govern espanyol en funcions, però, no és l'única víctima de bromes telefòniques a líders polítics. Abans hi han caigut el president de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel; el rei Joan Carles; el president de Bolívia, Evo Morales; el president de Cuba Fidel Castro, o la candidata a la vicepresidència dels EUA Sarah Palin.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa 'Minoria Absoluta', de RAC1, va aconseguir l'any 2004 que un fals Pasqual Maragall, interpretat per Queco Novell, parlés amb Ramón Luis Valcárcel, just després que el llavors president de Múrcia titllés d'alcohòlic el llavors president de la Generalitat. Valcárcel es va creure que parlava amb el Maragall real, i li va demanar disculpes i es va intentar justificar pel seu comentari.

Descarrega l'àudio de la trucada de 'Minoria Absoluta' al president de Múrcia

El 2011, després que Joan Carles I complís 73 anys, un membre del 'Tot és molt confús', de Catalunya Ràdio, va trucar a la Zarzuela per felicitar l'encara rei d'Espanya, assegurant que era "el secretari del senyor Pere Mas", el presentador del programa. La secretària del monarca es va pensar que la trucada venia de la Generalitat i el rei es va posar al telèfon. Catalunya Ràdio, però, va censurar la gravació argumentant que no complia els criteris del seu llibre d'estil.

Els líders d'altres països també s'han empassat bromes telefòniques similars. És el cas, per exemple, del president de Bolívia, Evo Morales, que després de guanyar les eleccions l'any 2005 es va creure que li havia trucat per felicitar-lo el llavors president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Morales va explicar públicament la trucada, la Moncloa la va desmentir, i més tard es va acabar sabent que el fals Zapatero era un humorista de la Cope.

El 2003 Fidel Castro va protagonitzar uns moments molt tensos després de descobrir que havia estat objecte d'una broma telefònica del mateix estil. Un imitador del president veneçolà Hugo Chávez va trucar al president de Cuba i, en un moment de la conversa, mentre Castro parlava, el va interrompre per revelar-li que havia caigut en un parany d'una emissora de ràdio de Miami, i va començar a criticar-lo amb agressivitat. Castro va reaccionar amb insults contra el presentador.

Els polítics nord-americans tampoc s'han escapat de les bromes telefòniques. Durant la campanya electoral del 2008, en què Obama arribaria a la Casa Blanca, la candidata republicana a la vicepresidència, Sarah Palin, va caure a la trampa d'una ràdio canadenca que li va trucar fent-se passar per Nicolas Sarkozy. L'imitador va mantenir una llarga conversa amb ella, en què va fer-li preguntes amb mala bava, i va esperar fins al moment d'acomiadar-se per confessar l'engany.

stats