Televisió
Mèdia 17/09/2012

El 33 no renova 'Thalassa'

Fins a finals d'any s'emetran redifusions de reportatges antics de l'espai sobre el mar i no hi ha cap concreció sobre què passarà el 2013

Ara
1 min
'Thalassa' s'emet des de fa 23 temporades

Barcelona'Thalassa' és la primera víctima del replantejament de l'oferta de Televisió de Catalunya anunciada dimecres passat. El veteraníssim programa del 33 'Thalassa', estrenat fa 23 temporades –pocs mesos després del naixement del segon canal de TVC–, podria desaparèixer de la graella a finals d'aquest any. De moment, la cadena no l'ha renovat, i des d'ara i fins que s'acabi aquest 2012 es programaran redifusions de capítols ja emesos anteriorment, tal com s'ha fet durant l'estiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa al 2013, segons ha pogut confirmar l'ARA, es manté la incògnita sobre el futur del programa, ja que TVC no ha concretat a la productora de l'espai, Rumbo Sur, si li encarregarà nous reportatges, optarà per la via actual de reposicions o el farà desaparèixer definitivament de la graella.

Quan es va anunciar la fusió del canal 33 amb el Super3 –amb la consegüent desaparició del 3XL–, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) es va compromtre a "preservar la producció pròpia". El 'Thalassa', però, no entra dins aquesta categoria, ja que depèn d'una productora externa.

Tot i tenir una audiència minoritària, amb uns 45.000 espectadors i una quota de pantalla del 2% –superior, però, a la mitjana del 33–, el 'Thalassa' és un dels espais més ben valorats de Televisió de Catalunya: segons l'estudi qualitatiu de l'audiència que elabora l'empresa GfK per a TV3, el programa obté regularment notes que se situen per sobre del 9.

stats