ECONOMIA
Internacional 29/12/2012

Islàndia condemna dos exbanquers a nou mesos de presó per concedir préstecs fraudulents

Aquesta és la primera sentència a Islàndia contra els responsables d'un dels bancs més importants que van dur l'economia del país a prop del col·lapse

Acn
1 min

ReykjavikUn tribunal islandès ha condemnat dos exbanquers a nou mesos de presó per haver concedit préstecs fraudulents, segons ha informat Reuters. Aquesta és la primera sentència a Islàndia contra els responsables d'una de les tres principals entitats financeres que van portar l'economia del país a prop del col·lapse el 2008. Els tres bancs islandesos més importants es van ensorrar a causa de grans deutes contrets durant una ràpida expansió a l'estranger. Glitnir va ser el primer a caure després del col·lapse de Lehman Brothers, que va provocar la congelació dels mercats internacionals de crèdit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest divendres, un tribunal de Reykjavík ha condemnat l'expresident executiu de Glitnir, Larus Welding, i l'excap de finances corporatives, Gudmundur Hjaltason, a nou mesos de presó cadascun. Els fiscals han apuntat que tots dos van aprovar un préstec de manera il·legal a una empresa, propietària de les accions de Glitnir, per reflotar-la. L'operació va tenir pèrdues de 53,7 milions d'euros.

Tres mesos a la presó

La fiscalia havia sol·licitat penes de cinc anys i mig de presó, però finalment els condemnats només hauran de complir tres mesos de presó perquè la resta de pena ha quedat en suspens.

stats