Internacional 06/12/2010

Un banc suís tanca el compte corrent personal del fundador de Wikileaks, valorat en 31.000 euros

El banc suís PostFinance ha tancat el compte corrent personal i les accions del fundador de Wikileaks, Julian Assange

Acn
1 min
El fundador de Wikileaks, Julian Assange

LondresEn un comunicat a la seva pàgina web, el banc assegura que Assange va donar 'informació falsa' a l'hora d'obrir el compte, ja que va dir que vivia a Ginebra. 'Assange no pot aportar cap prova de residència a Suïssa i per tant no compleix els criteris per ser un client de PostFinance', explica el comunicat. Mentrestant, al Regne Unit, la policia britànica ja ha rebut una ordre europea d'arrest del fundador de Wikileaks, segons informa la BBC. La premsa local assegura que Assange, que suposadament s'amaga en algun lloc del sud-est d'Anglaterra, podria ser detingut en les properes hores.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La justícia de Suècia vol interrogar Assange per unes acusacions de suposada violació, abusos i coerció. La policia britànica ja ha rebut tota la informació extra que havia demanat a les autoritats judicials sueques en relació a l'ordre d'arrest del fundador de Wikileaks, i la detenció es considera imminent.

A banda del tancament del compte corrent a Suïssa, Wikileaks també ha perdut el seu servei de pagaments online a PayPal. L'empresa PayPal ha suspès el compte de Wikileaks per evitar que pugui rebre donacions dels seus seguidors.

El portal Wikileaks és a l'ull de l'huracà per la filtració de desenes de milers de documents classificats dels Estats Units que demostren suposades tortures a les guerres de l'Iraq i l'Afganistan. A més, Wikileaks també ha fet públics documents diplomàtics secrets de Washington, que han causat una situació humiliant pel govern de Barack Obama. Julian Assange ha admès que utilitza protecció davant de les nombroses amenaces de mort que ell i la resta del seu equip han rebut des de l'inici de la filtració dels documents.

stats