Regne Unit
Internacional 25/01/2012

El discurs d'Alex Salmond per la independència en 5 frases

El futur d'Escòcia ha de ser a les mans dels que hi viuen i treballen. Aquesta ha estat una de les idees centrals del discurs del primer ministre escocès

Ara
1 min
El primer ministre escocès, Alex Salmond, fa una conferència sobre "El lloc d'Escòcia al món" ahir a Londres. / GEOFF CADDICK / AFP PHOTO

BarcelonaA la intervenció del primer ministre escocès, Alex Salmond, al Parlament del seu país no hi han faltat les frases reivindicatives, èpiques o emotives.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

1. Normalitat. "La independència és l'estat natural de la gent. No ser independent és l'excepció".

2. Economia. "Una escòcia independent tindria el sisè PIB per càpita més alt de l'OCDE". "No pot haver-hi cap dubte que aquest parlament necessita poders econòmics plens".

3. Relació amb el Regne Unit. "Escòcia pot ser independent i interdependent: podem mantenir-nos tots sols i alhora treballar de prop amb altres nacions, els nostres amics i veïns".

4. Dret a decidir. "La independència es basa, en essència, en una idea senzilla: la gent a qui li importa més Escòcia –és a dir la gent que hi viu, hi treballa i hi cria les seves famílies–, han de ser els que prenguin les decisions sobre el futur de la nostra nació. Ningú s'hi juga més en el nostre futur".

5. Història. "La decisió més important per als escocesos en 300 anys s'ha de prendre sense retrets".

stats