Internacional 08/04/2013

Ken Loach: "Privatitzem el funeral de Thatcher; posem-lo a subhasta i acceptem l'oferta més barata, és el que ella hauria volgut"

El director britànic, activista d'esquerres i declarat enemic de la Dama de Ferro, diu que és gràcies a les seves polítiques conservadores que "ens trobem en l'embolic actual"

Ara
1 min

BarcelonaEl director britànic Ken Loach, activista d'esquerres, cronista de la classe obrera amb films com 'Riff-raff', 'Lloviendo piedras' o 'Ladybird, ladybird', i enemic declarat de Thatcher, ha protagonitzat una de les reaccions més contundents davant la mort de la Dama de Ferro, tal com destaca 'The Guardian'. "Margaret Thatcher va ser la primera ministre més destructora i que més va dividir dels temps moderns. Desocupació massiva, fàbriques tancades, comunitats destruïdes: aquest va ser el seu llegat", ha declarat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Les seves victòries van ser possibles gràcies a l'ajuda de líders corruptes del Partit Laborista i de molts sindicats. És per les polítiques que va impulsar que ens trobem en l'embolic actual". "Altres primers ministres han seguit el seu camí, especialment Tony Blair. Ella era l'organista i ell, el mico. Recordem que va dir que Mandela era un terrorista i que va prendre el te amb el torturador i assassí Pinochet".

I conclou, Loach: "Com l'hem d'honorar? Privatitzem el seu funeral. Posem-lo a subhasta i acceptem l'oferta més barata. És el que ella hauria volgut".

stats