CRISI FINANCERA
Internacional 03/08/2012

El govern argentí cancel·la els últims bons del 'corralito'

Els afectats per la crisi financera van rebre bons de deute públic que ara s'anul·len. El ministeri d'Economia ha instal·lat grans rellotges amb el compte enrere de la mesura

Efe
1 min
La presidenta argentina va fer dijous un discurs per celebrar que el país ha acabat amb els deutes del 'corralito'. Efe

Buenos Aires @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Argentina ha acabat amb l'últim vestigi del 'corralito' bancari deu anys després en liquidar aquest divendres l'última quota, de 2.197 milions de dòlars.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La presidenta argentina, Cristina Fernández, va encapçalar dijous un acte a la Borsa de Buenos Aires per celebrar la cancel·lació dels títols de deute públics emesos el juliol del 2002, en plena crisi financera, i lliurats als titulars de dipòsits bancaris que van quedar atrapats en el 'corralito'.

Amb la paraula clau "#independenciaeconomica", el govern feia campanya des de fa dies a Twitter pel compte enrere per a la cancel·lació dels Boden 2012, que un cop liquidats donen més llibertat als argentins, segons el ministeri d'Economia. 


Es tracta d'"acabar una etapa que implica el pagament del 'corralito' i, d'alguna manera, i definitivament, sepultar la crisi del 2001 i el 2002, amb les conseqüències terminals que va tenir sobre la societat", va dir Lorenzino en una entrevista amb el diari 'Ámbito Financiero'. 


"En termes de perfil de deute, aquest és l'últim venciment important fins al 2015. D'altra banda, la política de desendeutament seguirà ferma i com a qüestió d'Estat", segons el ministre.


Argentina va reestructurar el 2005 la major part del deute, per 102.000 milions de dòlars, en mans de creditors privats declarat en moratòria a finals del 2001, mentre que el juny del 2010 va tancar un nou canvi per refinançar els deutes restants des de començaments de la dècada passada.


El país llatinoamericà afronta encara davant tribunals dels Estats Units reclamacions de fons que van rebutjar acollir-se a aquests canvis de deute, amb bons per un import de 3.500 milions de dòlars.

stats