Marroc
Internacional 16/02/2011

Un vídeo protagonitzat per joves marroquins crida a la manifestació del dia 20 i causa furor a la xarxa

Expliquen a cara descoberta els motius pels quals assistiran a la protesta i ja tenen més de 200.000 descàrregues. El govern enviarà 50.000 policies a Rabat

Cristina Mas
1 min

BarcelonaLa protesta social al món àrab continua encomanant-se a través d'internet i les xarxes socials. Un vídeo on 14 joves criden a participar a la manifestació convocada per al proper diumenge al Marroc ja té més de 200.000 descàrregues.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'arrencada de la cinta té un missatge contundent "Soc Marroquí i aniré a la manifestació del 20 de febrer". Després, cadascun dels participants explica les seves raons per manifestar-se: la justícia social, una sanitat pública, l'accés una vivenda...

Després de les revolucions que han derrocat Ben Ali a Tunísia i Mubàrak a Egipte, el moviment del 20 de febrer ha convocat la marxa amb reivindicacions semblants: la fi dels governs dictatorials, reformes polítiques i millores socials.

Davant l'acollida que té a internet i als mitjans marroquins, Rabat s'està preparant per contenir la protesta: asseguren que l'executiu reforçarà la policia amb uns 50.000 agents a la capital.

stats