Grècia
Internacional 11/05/2011

La segona vaga general de l'any a Atenes acaba amb disturbis

La policia ha fet servir gasos lacrimògens per dispersar un grup de manifestants violents. La vaga volia visibilitzar el fort rebuig a l'increment d'impostos i la reducció de salaris i pensions. Els serveis públics s'han aturat

Agències
1 min
Disturbis a Atenes aquest migdia. REUTERS

AtenesEls serveis públics grecs estan avui paralitzats. No funcionen el transport públic, les escoles, les guarderies i l'administració. Els hospitals funcionen amb el personal d'emergència, i els aeroports i ports treballen amb serveis mínims. Els sindicats han convocat una segona vaga general en el que portem d'any per protestar contra les mesures d'austeritat del govern. Unes 20.000 persones, segons l'organització, s'han manifestat pels carrers d'Atenes. Les protestes han acabat amb disturbis quan la policia ha llançat gasos lacrimògens contra un grup d'encaputxats violents. Hi ha almenys 3 detinguts i 5 ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les retallades de sous i pensions, l'augment d'impostos i el creixement de l'atur (que supera el 15%) han generat un fort rebuig en la població. Malgrat les severes retallades pressupostàries, el govern no ha complert els objectius de reducció del dèficit, cosa que els mercats estan penalitzant. La convocatòria arriba el dia després que Alemanya i Gran Bretanya plantegessin la seva negativa a un possible segon paquet d'ajudes.

stats