06/01/2011

Little Italy

2 min
Llibertat, Gracia

Ahir vaig anar amb un amic al mercat de la Llibertat, al barri de Gràcia. Ell havia de comprar per al dinar de Reis i jo ho vaig aprofitar per acompanyar-lo i també comprar quatre coses per a l'aperitiu.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

M'agraden molt els mercats però reconec que acostumo a ventilar aquests temes al súper. Anar al mercat és com anar a passejar, i encara més si hi vas amb algú. Has d'anar bé de temps, estar de bon humor i sobretot tenir ganes de parlar. Els venedors, i sobretot les venedores, fan del diàleg i de la relació personal un dels seus actius. Més que per la qualitat del seu gènere, la gent escull una parada en comptes d'una altra pel vincle que té amb els seus venedors. Res a veure amb la fredor impersonal dels súpers i la seva llum fluorescent. El mercat de la Llibertat ha estat renovat fa poc i quan hi entro és com si entrés al Palau de la Mús ica. Fusta, ferro forjat, llums càlides, colors equilibrats. Es nota que algun expert en feng shui de l'Ajuntament ha fet la seva feina. Això sí, em va aclarir el meu amic en veu baixa com si estiguéssim entrant a Little Italy, el mercat és territori de dones i sobretot de dones grans. Si volen passar-te al davant a la cua, tenen tot el dret a fer-ho. Lleis ancestrals els donen aquest privilegi i és la seva manera de venjar-se de tants anys d'opressió masclista. Quan veuen un home, i més si és jove, el desplacen amb un subtil moviment de colze i un somriure desconcertant. No fa gaire, em va aclarir el meu amic, fins a set dones li van passar al davant i un cop a casa es va haver de posar pomada al braç de tants cops de colze que li havien clavat .

No cal dir que el meu aperitiu ha estat tot un èxit i a més he pogut especificar la procedència, virtuts i curiositats dels formatges, el foie i fins i tot dels ganxitos.

stats