26/03/2011

Fa 10 anys

2 min

Avui el tornarà a veure després de 10 anys. No es van enfadar, ni tampoc no van discutir, simplement es van deixar de veure i d'això ja fa 10 anys. L'últim cop que van parlar no hi havia iPad, ni iTouch ni iPhone. Ningú tenia un perfil al Facebook i els únics que piulaven eren els ocells. Els presidents de la Casablanca sempre havien estat blancs i el planeta mai s'havia posat tan calent. L'últim cop que es van veure el seu veí d'escala no es podia casar amb el seu nòvio i a cada taula de restaurant hi havia un cendrer.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No recorden com van perdre el contacte, però sí que tenen clar que, aleshores, les Torres Bessones formaven part de l' skyline de Nova York, a Londres els autobusos no eren blancs terroristes i a Madrid l'11 de març era un dia com qualsevol altre. La música s'escoltava amb discman i ningú t'entenia si deies Botox, Myspace o Viquipèdia. En Michael Jackson venia discos com xurros i, a més, estava viu, i la Susan Boyle no podia ni imaginar que un dia la coneixerien a tot el planeta i l'endemà l'oblidarien. Si la gent no sabia com anar d'un lloc a un altre amb cotxe feien voltes i més voltes, i no esperaven que un GPS els digués que després de 300 metres giressin a l'esquerra. Les coses les pagàvem en pessetes, Harry Potter no havia nascut i l'ovella Dolly no havia mort.

De tot això ja fa 10 anys i des d'aleshores que no es veuen. Ell ha sortit de l'armari i ella s'ha casat i s'ha separat. Ell ha canviat de professió i ella, de cotxe. A ella li ha tocat la loteria, i a ell, un tumor. O sigui que en aquest temps el món ha canviat i ells també. Però quan entra per la porta del cafè i es miren, tots dos s'adonen que, malgrat tot, hi ha coses que es mantenen intactes, inalterables i alienes a la resta del món. I això els fa sentir bé. Els tranquil·litza.

stats