País Valencià 04/12/2012

La consellera d'Educació demana que les proves de final d'etapa examinin també els coneixements de valencià

El govern valencià aplaudeix la reforma perquè recull "íntegrament el projecte lingüístic" de la Generalitat Valenciana

Efe
1 min
La consellera d'Educació en una imatge d'arxiu. / ARA

MadridLa consellera d'Educació, Formació i Ocupació del govern valencià, María José Catalá, demanarà al govern espanyol que les avaluacions finals de quart d'ESO i de segon de batxillerat incloguin també una prova de llengua valenciana. Així ho ha anunciat la titular d'Educació en arribar a la Conferència Sectorial d'Educació en què el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, presentarà el projecte de reforma educativa.

"Sol·licitarem que les avaluacions finals, les que accedeixen al títol de Batxillerat i d'ESO, puguin incloure també una prova que puntuï en llengua i literatura valencianes", ha explicat Catalá, que s'ha mostrat esperançada que la seva proposta sigui acceptada en la reunió sectorial.

D'altra banda, la consellera ha valorat positivament l'avantprojecte de llei elaborat pel ministre Wert perquè recull "íntegrament el projecte lingüístic de la Comunitat Valenciana", basat en un programa plurilingüe, amb dues ofertes en castellà i valencià i que preveu la introducció de l'anglès en qualsevol de les dues ofertes educatives.

stats