Política 04/07/2014

Ada Colau qualifica de "cleptocràcia" les retribucions de l'alcalde d'ICV del Prat

L'exportaveu de la PAH diu que és un "escàndol" que un batlle que cobra 100.000 euros justifiqui les dietes

Ara
1 min

BarcelonaAda Colau ha definit les retribucions de l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, de "cleptocràcia" a través d'un tuit. Colau ha escrit a la xarxa social que "30 anys al càrrec, més 100.000 euros de sou i [Tejedor] justifica dietes extres de 12.000 euros" [les que l'informe policial diu que hauria cobrat l'alcalde del Prat de la Federació de Municipis de Catalunya]. L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha afegit al tuit: "Tan cara està la vida al Prat?", i ha escrit dos 'hashtags': #vellRègim i #cleptocràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau ha escrit altres piulades en què ha afirmat que "el problema no és tant si [el cobrament dels sobresous] és legal o il·legal". "L'escàndol és que un alcalde com Tejedor (ICV) cobri 100.000 euros a l'any i justifiqui les dietes", ha afegit.

L'activista ha fet aquestes piulades després que l'alcalde del Prat anunciés aquest divendres que no retornaria els diners que hauria cobrat de la FMC. Després, els alcaldes d'ICV relacionats amb els presumptes sobresous han anunciat a través d'un comunicat que tornaran els diners, entre ells també Lluís Tejedor.

stats