Política 19/05/2015

Ada Colau: "Hi ha una forma de fer política mafiosa"

La candidata de Barcelona en Comú etziba a Catalunya Ràdio que "la família" de Xavier Trias "s'ha enriquit" sota aixopluc dels governs de Jordi Pujol. Defensa que "el dret a decidir és irrenunciable" per Barcelona en Comú

Ara
2 min
Joan Herrera i Ada Colau s’abracen durant el míting d’ahir al Poblenou.

BarcelonaLa candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha considerat aquest dimarts que no és que Xavier Trias sigui "un mafiós", sinó que "hi ha formes de fer política mafioses", i les ha relacionat directament amb CiU, el PP i el PSC, que "estan fins a dalt"de casos de corrupció. "Mai faria acusacions personals sense tenir proves de res. Jo no he fet acusacions personals. Dic que hi ha una forma de fer política mafiosa. CiU té tants casos corrupció que la ciutadania ha perdut el compte", ha etzibat en declaracions a Catalunya Ràdio, en què ha acusat a "la família" de Xavier Trias d'haver-se "enriquit" sota aixopluc dels governs de Jordi Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La sospita de corrupció generalitzada no és una paranoia meva", ha subratllat Colau, que ho ha relacionat directament amb les elevades abstencions i el procés de desafecció amb la política de la ciutadania. Perquè "hi ha partits majoritaris que acumulen moltes irregularitats", ha insistit.

Defensa la honestedat d'ICV

Colau ha defensat, en relació a ICV -que integra també la candidatura de confluència que lidera l'exportaveu de la PAH-, que en els anys que va compartir govern amb el PSC a Barcelona no ho va fer "ni tot bé ni tot malament". Sí que ha retret als ecosocialistes "la deriva de deixar el control de la ciutat en mans dels poders de la ciutat" cosa que ha admès que no és imputable només a Xavier Trias, sinó que "ja venia d'abans". "És una crítica que (ICV) hagi deixat el model econòmic de la ciutat en mans dels socialistes" o "que no hagi fet més" contra males pràctiques.

Davant les crítiques per la seva suposada tebiesa amb la defensa del dret a decidir, la candidata de Barcelona en Comú ha assegurat que aquest és un "dret irrenunciable" per la seva formació. Això sí, també ha considerat que "Barcelona no pot posar més excuses" per no fer polítiques redistributives, "perquè hi ha els recursos i les competències suficients per garantir drets bàsics", al marge d'on recaigui la sobirania política. "El que no podem fer és deixar de parlar de Barcelona, perquè el 24-M es decideix el model de ciutat".

stats