Política 14/05/2015

"No veig una alcaldessa amb 'k'", diu Alberto Fernández (PP) amb referència a "l'antisistema Colau"

El candidat popular defensa el "trilingüisme" en preguntar-li per les declaracions de Wert sobre el català

Marc Toro / Mario Martín Matas
2 min

Barcelona"No em veig una alcaldessa amb 'k'" de radical, ha dit aquest dijous el candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, en referència a la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau. Objectiu habitual de les seves crítiques, ha lamentat els seus gestos, actituds i formes: "Una cosa són els seus discursos en relació amb l'habitatge", on ha acceptat que Colau podia tenir certa raó, malgrat la poca consistència o la "demagògia", i una altra les seves propostes actuals com la idea d'una moneda local, ha argumentat en una entrevista d'Antoni Bassas en el marc d'un esmorzar col·loqui organitzat per l'ARA i la Cambra de Comerç de Barcelona. "No podem estar d'acord amb salvar bancs que després han desnonat gent", ha precisat sobre aquests aspectes en què podia compartir amb Colau en matèria d'habitatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha assegurat també que el debat "de present i de futur" en relació amb la llengua a les escoles hauria de ser "el trilingüisme", és a dir, que els alumnes aprenguin català, castellà i l'anglès. , en ser preguntat per les declaracions del ministre José Ignacio Wert, en què equiparava la situació actual del castellà amb la del català durant el franquisme. Castellà i català "haurien de tenir un tracte d'igualtat, sobretot en quant als drets dels pares a escollir en llibertat", ha puntualitzat.

Aquesta serà la quarta vegada que Alberto Fernández es presenta com a candidat dels populars a l'Ajuntament de Barcelona, però podria ser l'última, segons ha reconegut ell mateix. Es tornarà a presentar? "Aquesta pregunta tindrà resposta el dia següent de les eleccions", ha dit, perquè ara està en centrat en "anar a per totes". "Ningú pensava que el PP seria la llista més votada a Badalona i Castelldefels. Per què no a Barcelona?, s'ha preguntat.

En ser preguntat sobre les eleccions municipals com a primera volta de les plebiscitàries del 27-S, Fernández Díaz ha assegurat Barcelona és "molt més que el debat de la independència". El candidat popular ha criticat l'alcalde i candidat de CiU, Xavier Trias, per haver fet campanya en favor d'aquest opció, que no portava al seu programa electoral del 2011: "Barcelona ens uneix i la independència separa", ha assegurat.

Alberto Fernández ha lloat també la figura de l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, capaç de teixir "un discurs de proximitat més enllà de les sigles" que "ha connectat amb gent que potser no hauria votat mai al PP". El projecte del PP a Badalona és "sòlid" i "potser no és políticament correcte però que és responsable", ha afegit. A més a més, ha lamentat que quan el PP fa un "determinat discurs" sobre immigració ràpidament se'ls titlla de racistes o xenòfobs, quan en realitat l'únic que volen és que els nouvinguts compleixin les lleis. És per això que ha defensat la limitació de determinats serveis socials a estar empadronat cinc anys com a mínim.

stats