Política 04/10/2017

Alfonso Guerra: "La gent s'escandalitza de les càrregues policials perquè mentalment encara viuen en la dictadura"

L'exdirigent socialista reclama al seu partit que voti a favor de l'aplicació de l'article 155, a Onda Cero

Efe
2 min
Una gallina prediu el futur d'Urdangarin

MadridL'exvicepresident del Govern central Alfonso Guerra ha alertat avui que a Catalunya hi ha un cop d'estat i és necessari "actuar" contra els responsables: "No es pot negociar amb colpistes", avisa. En una entrevista a Onda Cero, l'històric dirigent socialista ha reclamat al seu partit que voti a favor de l'aplicació de l'article 155.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Guerra ha dit que "la majoria de professors de primària i secundària són militants d’ERC" i que "porten 40 anys amb un ensenyament sectari, com la televisió pública". També ha acusat Trapero de ser "un traïdor a la democràcia", i ha assegurat que "es malgasten diners públics" a Catalunya: "Quant temps fa que els consellers no van a treballar als seus despatxos, sempre agitant, al carrer?".

"La gent s'escandalitza de les càrregues policials perquè mentalment encara viuen en la dictadura. L'Estat només fa servir la seva força legítima", ha assegurat Guerra, a l'hora que ha criticat el president del govern, Mariano Rajoy, perquè "no sap prendre decisions". També creu que el PSOE hauria de retirar la sol·licitud de reprovació de la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, per les càrregues policials de l'1-O.

Sobre el discurs ahir a la nit del rei, ha afirmat que li va semblar "impecable" i que el que va fer "va ser just el que havia de fer".

Respecte a si cal reformar la Constitució després de resoldre aquesta situació amb Catalunya, recalca que cada vegada que s'ha fet una concessió als catalans no ha servit per "aplacar" les seves aspiracions independentistes. "Potser cal plantejar-se una nova estructura de l'Estat", suggereix Guerra, que avisa que a Catalunya fa anys que es desenvolupa un "moviment prefeixista" fruit del nacionalisme.

A la crisi a Catalunya també s'ha referit el diputat del PSOE i expresident de Castella-la Manxa José María Barreda, que veu inoportú reprovar Sáenz de Santamaría per les actuacions policials de l'1-O. Barreda ha criticat que ningú hagi preguntat des de la direcció del PSOE als parlamentaris socialistes sobre aquesta iniciativa.

stats