CANVI DE CICLE
Política 28/10/2013

ERC retreu al PSC que "les esquerres mai han tingut por d'aprofundir en la democràcia"

Anna Simó insisteix que la consulta s'ha de fer el 2014 i reclama als socialistes que treballin perquè així sigui

Roger Tugas
1 min
Anna Simó, en a roda de premsa / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha criticat que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, defensés aquest cap de setmana que la consulta el 2014 "no es farà" i que és una "ficció". "Se'ns fa molt estrany que una força política d'esquerres no vulgui que la ciutadania voti", ha etzibat la dirigent republicana, que ha afirmat que no es plantegen "cap altre escenari" que celebrar la consulta l'any vinent, i ha fet una "crida sobretot als partits d'esquerres" per fer-ho possible.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Simó ha insistit que "el PSC, en compliment del seu programa, hauria d'estar treballant perquè aquesta consulta se celebri", en lloc de "donar carnets d'esquerres i de dretes" –en relació amb el fet que Navarro va defensar que ERC s'hauria de treure la lletra 'e' de les sigles per estar-se dretanitzant, segons el líder socialista–. "La consulta és la millor sortida, no enganyem a ningú, i les esquerres no han tingut mai por que s'aprofundeixi en la democràcia", ha assegurat la dirigent republicana, que també ha afirmat que "els partits d'esquerres són els que tradicionalment han estat més a prop de les problemàtiques de les classes populars".

Rebuig a la reforma constitucional

Igualment, Simó ha opinat que "la reforma constitucional [del PSOE] no té sortida, és inviable", i ha recordat com va acabar el procés de l'Estatut. Ha presagiat de la mateixa manera que "d'amenaces i advertències n'hi haurà moltes", com les que ha proferit la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, tot i que no creu que realment el govern espanyol apliqui mesures de força "a l'Europa i el món del segle XXI".

stats