CANVI DE CICLE
Política 04/11/2013

Anna Simó insisteix que la pregunta ha d'incloure la paraula "independència"

"Si, en nom del consens, en lloc d'un cavall féssim un dromedari, faríem un trist favor", ha ironitzat la portaveu d'ERC

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha insistit aquest dilluns que "la pregunta ha d'incloure la paraula independència" o un terme assimilable com "estat lliure i sobirà", ja que el "consens ha d'anar en la línia de l'honestedat i la claredat". "Si, en nom del consens, en lloc d'un cavall féssim un dromedari, faríem un trist favor", ha exemplificat la dirigent republicana, que ha insistit: "Si després de votar no sabéssim què s'ha votat, faríem un trist favor al prestigi dels partits". Així mateix, ha avisat que no es pot "decidir sobre formes d'articulació amb l'Estat que ultrapassen Catalunya", en relació a una possible tercera via o el federalisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Simó ha opinat, en relació als "federalistes que realment volen un repartiment federal i no que res canviï", que "tota la teoria política acredita que has de ser sobirà per federar-te", motiu pel qual ha afirmat que en una pregunta binària sobre independència haurien de votar que sí. "Els que vulguin fer ballar el cap perquè no es mogui res han de votar que no", ha afegit.

Rèplica a les crítiques de Duran

Quant a les crítiques del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, al president d'ERC, Oriol Junqueras, a qui acusava de trencar la unitat d'acció, Simó ha defensat que "cada partit té dret a definir el seu horitzó" i ha recordat que Unió, CDC, PSC i ICV ja ho han fet. "No creiem que Duran, Camats, Rull o Lucena hagin trencat el consens, ha ironitzat la republicana.

stats