Política 15/06/2017

Arrimadas veu en el referèndum un nou 9-N si no hi ha funcionaris

La líder de Ciutadans veu "molt complicat" construir una majoria alternativa al PP al Congrés

Xavi Tedó
1 min
Arrimadas veu "molt complicat" construir una majoria alternativa al PP al Congrés

BarcelonaLa presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha vaticinat "eleccions autonòmiques" després de l’anunci de la data i la pregunta per part del president Puigdemont. "L’única cosa que podrien fer és un nou 9-N, perquè ja parlen de voluntaris. El 10 de juliol ja van prometre la independència i ara ja veuen que no podran organitzar el referèndum i ho deixen en mans de voluntaris".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrimadas ha deixat clar que calen funcionaris en un procés electoral i que "si són voluntaris és un 9-N perquè no es pot fer amb garanties. El Govern no s’atreveix a fer el que es fa en qualsevol procés electoral". "L’1 d’octubre no hi haurà referèndum, potser una 'perfomance' que no els servirà de res", ha sentenciat la líder de Cs, que espera "que el president no faci res que el pugui inhabilitar".

En clau espanyola, Arrimadas veu "molt complicat" construir una majoria alternativa al PP juntament amb el PSOE o Ciutadans després que el líder socialista, Pedro Sánchez, hagi afirmat en un article a 'El Mundo' la seva voluntat de desbancar el PP. "Vam arribar a un acord d'investidura i Podem va votar-hi en contra perquè Podem es retroalimenta amb el PP", ha recordat Arrimadas, que ha afegit que "més enllà dels pactes, el contingut és el més important".

La líder de Ciutadans al Parlament creu que la moció de censura contra Pablo Iglesias "blinda" Rajoy perquè fins d'aquí un any Podem no en podrà presentar una altra. "Ha reforçat Rajoy, simplement volia guanyar espai mediàtic i matar el PSOE", ha subratllat Arrimadas, que ha criticat les aliances de Podem.

stats