Política 27/05/2017

Arrimadas s'imposa en les primàries de Ciutadans i tornarà a optar a la Generalitat

La cap de l'oposició obté 792 vots, mentre que els seus rivals en sumen 33 entre tots tres

Gerard Pruna
1 min
La candidata de C's, Inés Arrimadas, amb Albert Rivera / Pere Virgili

SitgesInés Arrimadas tornarà a ser la candidata de Ciutadans a la Presidència de la Generalitat. La cap de l'oposició s'ha imposat aquest dissabte en unes primàries plàcides en què s'ha enfrontat a tres rivals sense cap pes al partit taronja. En total, Arrimadas ha obtingut 792 suports, mentre que els seus adversaris només n'han sumat 33 entre tots tres. De fet, tots tres havien assegurat a l'ARA que veien l'actual líder del partit a Catalunya com la millor candidata per liderar la formació i, fins i tot, un dels aspirants –Jordi González– va assegurar que la votaria a les primàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les plàcides primàries d'Inés ArrimadasAl final, Daniel Granados ha obtingut 15 vots, Sergio Querol 14 i González 4. La participació en el procés ha sigut d'un 35,18%, segons ha informat el partit en un comunicat. En declaracions als periodistes just després de saber els resultats, Arrimadas ha agraït el suport dels militants de Ciutadans i s'ha compromès a treballar perquè Ciutadans sigui alternativa a la Generalitat. "Estem preparats", ha assegurat.

Tot i que encara no hi ha eleccions convocades a Catalunya, Ciutadans ja va voler impulsar la candidatura d'Arrimadas a la Generalitat, de manera que va convocar unes primàries en què no hi ha hagut cap debat entre candidats.

stats