CANVI DE CICLE
Política 07/05/2013

Mas respon al vídeo de Telemadrid: "Això està fet des de la mala fe i des de la ignorància"

El president de la Generalitat ha coincidit amb José Montilla, Pasqual Maragall i Jordi Pujol a la presentació de la Biblioteca del Catalanisme de l'editorial RBA

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost aquest dimarts al vespre al vídeo de Telemadrid que compara el catalanisme amb el nazisme i l'estalinisme. "Això només pot estar fet des de la ignorància o des de la mala fe, o les dues coses juntes", ha lamentat el president. "Alguns que ens critiquen s'obliden que més enllà del catalanisme sí que hi ha hagut projectes amb la llavor de l'esperit dictatorial i del totalitarisme", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha coincidit en l'acte de presentació de la Biblioteca del Catalanisme de l'editorial RBA amb José Montilla, Pasqual Maragall i Jordi Pujol, els seus predecessors al capdavant de la Generalitat. El president ha assegurat que el catalanisme sempre ha estat fet a partir de la "democràcia, la integració i el tarannà pacífic".

El seu teloner ha estat el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que ha considerat que el catalanisme és "transversal, democràtic i generós". Soler, que és partidari de la consulta sobiranista, ha volgut fer un paral·lelisme entre la història del catalanisme i del monestir de Montserrat. "El catalanisme sempre ha conjugat la identitat amb l'obertura al món", ha insistit l'abat de Montserrat, que ha fet una crida al diàleg entre les forces catalanistes.

La presentació de la Biblioteca del Catalanisme ha reunit una nodrida representació de la societat civil i dels representants polítics catalans. Entre els assistents destacaven el conseller de la Presidència, Francesc Homs; el de Cultura, Ferran Mascarell; diputats de CiU, del PSC i d'ERC i també David Madí, excol·laborador estret de Mas (en va dirigir les tres primeres campanyes electorals) i a hores d'ara al sector privat.

stats