Política 10/01/2011

Jordi Casas, d'Unió Democràtica, serà el nou delegat del Govern a Madrid

El fins ara senador assegura a l'ARA que li fa "molta il·lusió" assumir aquest càrrec que fins ara ocupava el socialista José Cuervo

Joan Rusiñol
1 min

MadridJordi Casas i Bedós (Sabadell, 1954), home de la màxima confiança del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, serà el nou delegat del Govern de Catalunya a Madrid. Ho han confirmat a l'ARA fonts de CiU. Tot i que aquest és un càrrec institucional, d'aquesta manera el partit democratacristià reforça el seu paper d'interlocució a la capital espanyola amb un dels polítics amb més trajectòria dins del partit. Es completa l'equilibri de forces amb CDC, ja que el portaveu de la federació al Senat, el convergent Jordi Vilajoana, també tindrà molt de pes en el diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'ARA, Casas assegura que li fa "molta il·lusió" rellevar al socialista José Cuervo al capdavant de la delegació, però que li fa "certa recança deixar la vida parlamentària després de 23 anys". Ara mateix, Casas era senador per designació autonòmica i ha estat regidor, diputat al Parlament de Catalunya i al Congrés espanyol.

La notícia l'ha avançada avui el diari La Vanguardia.

El seu nou càrrec obre la porta a una reestructuració al grup nacionalista al Senat, que també haurà de decidir si continuen o pleguen els senadors que són escollits al Parlament i que ara es renoven. Amb els resultats del 28-N, CiU podria guanyar un o fins i tot dos nous escons a la cambra alta.

stats