Política 05/10/2017

CCOO proposa una doble via de negociació per resoldre la qüestió catalana

El sindicat defensa una reforma de la Constitució i la celebració d'un referèndum legal

Albert Cadanet
1 min
Unai Sordo (CCOO) i Josep Maria Àlvarez (UGT) han plantejat dues alternatives a la patronal.

BarcelonaComissions Obreres (CCOO) s'ha ofert aquest dijous com a mediador entre els governs català i espanyol per canalitzar una sortida política a la situació actual. El sindicat considera un "risc" que el Parlament de Catalunya proclami unilateralment la independència, però també que l'executiu espanyol decideixi suspendre l'autonomia del territori català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que el sindicat proposa una doble via de negociació: d'una banda, reclama una reforma de la Constitució Espanyola i un nou marc d'autogovern per al territori català; de l'altra, s'ofereix com a àrbitre perquè la ciutadania de Catalunya pugui pronunciar-se "legalment i lliurament". De fet, l'organització no va cridar a la participació del referèndum de l'1-O perquè no es trobava dins els marcs legals.

"L'obertura d'ambdós espais de negociació hauria de ser immediata i materialitzar-se en absència de mesures unilaterals", diu el comunicat firmat pel secretari general, Unai Sordo. La proposta de CCOO va dirigida a totes les forces polítiques, els governs català i espanyol i les organitzacions empresarials i socials del país.

A part d'això, el sindicat també comparteix la iniciativa proposada pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) en la creació de la Comissió Independent per a la Mediació, la Conciliació i el Diàleg, un espai on es pretén que tots els actors polítics puguin canalitzar el conflicte.

stats