Política 02/03/2015

Rivera a Madrid: "La mentida de CiU s'està descomponent igual que el partit i el seu suport electoral"

El líder de C's acusa a Mas de patir el "síndrome infanta" per haver mantingut que "no sabia res" del que feia la família Pujol

Acn
2 min
Albert Rivera, aquest dilluns a Madrid. ACN

MadridEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest dilluns en una roda de premsa a Madrid que la comissió d'investigació del Parlament sobre a la corrupció posa de manifest que "la mentida" de CiU, igual que el partit i seu suport electoral, "s'està descomponent", perquè "el cas Pujol és el cas Convergència" i es demostra que "l'únic objectiu" del partit era "fer-se d'or jugant amb els sentiments de la gent, i dient que tot anava d'identitat, sentiments i nacionalisme". També ha acusat el president de la Generalitat conèixer els negocis dels Pujol i patir ara "el síndrome infanta, Ana Mato, o Rajoy" per haver mantingut que "no sabia res".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha fet aquestes manifestacions a la presentació dels candidats de C's a l'alcaldia i la comunitat de Madrid, Begoña Villacís i Ignacio Aguado, en una roda de premsa on ha advertit de nou que la seva formació no renuncia a pactes post-electorals, però no arribarà a acords amb formacions que incorporin a imputats a les seves llistes. També s'ha mostrat convençut que C's serà capaç de donar la "sorpresa" en els comicis que tenen lloc als pròxims 12 mesos.

Preguntat per la compareixença d'Oriol Pujol a la comissió del Parlament, Rivera ha assegurat que l'objectiu de la comissió "no era que els Pujol diguessin la veritat, sinó estirar el fil" i després contrastar "la mentida que Artur Mas no sabia res del que passava a CiU". Segons el líder de C's, Mas "no només sabia dels negocis del fill de Pujol, sinó que els inaugurava i el 2003 va estar a Rosario inaugurant un port esportiu".

"El cas Pujol és el cas Convergència"

Una "primera mentida" de Mas al Parlament que, segons Rivera, posa de manifest que "CiU era un gran negoci per a la família Pujol i per a tots els amics de la família Pujol, inclòs segurament el president de la Generalitat, que inaugurava obres i feia favors".

Segons Rivera, d'aquesta comissió "en sortiran moltes mentides i informació judicial que demostrarà que el cas Pujol era el cas Convergència, que era una trama de mordidas, comissions, i negocis a l'entorn d'un projecte polític"

"Similar a Unió Mallorquina"

El líder de C's ha assegurat que el cas de CiU és "similar al d'Unió Mallorquina" (UM), el partit de Maria Antònia Munar -que va acabar a presó- "on molts dels seus membres feien de nexe a canvi de comissions en contractes públics".

"Crec que CiU acabarà com UM, com un partit on es descobrirà que l'únic objectiu de veritat dels 'capos' era bàsicament viure bé, fer viure els seus i sobretot generar un enemic, que era Espanya, la resta dels espanyols o els ciutadans catalans que no som independentistes", ha sentenciat.

stats