PROBLEMES A L’ESQUERRA
Política 27/09/2016

Dante Fachin: "No és una baralla per veure qui surt més a la tele, es tracta que allò que som hi sigui representat"

El secretari general de Podem Catalunya dóna per tancada la crisi a CSQP després de guanyar visibilitat al Parlament

Ara
2 min
Albano Dante Fachin

BarcelonaEl secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, justifica l'amenaça de trencar Catalunya Sí que es Pot (CSQP) per la necessitat de visualitzar una "pluralitat de veus" dins la coalició d'esquerres i que les bases del partit de Pablo Iglesias s'hi sentin representades. "Fa cinc anys vam dir als carrers i a les places 'no ens representen' perquè es percebia que la manera de funcionar dels polítics estava molt allunyada de la gent. És molt important veure quines eines fem servir per fer realitat el que proposem perquè pot passar que d'aquí a quatre anys la mateixa gent ens digui que els que no els representem som nosaltres", ha afirmat en una entrevista a La Xarxa. Dante Fachin atribueix la seva "invisibilitat" al Parlament al buit que hi va haver al partit lila a Catalunya després de la dimissió de Gemma Ubasart com a secretària general. "No és una baralla per veure qui surt més a la tele, es tracta que allò que som hi sigui i que faci les seves propostes", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CSQP dóna més veu a Podem i tanca la crisi

La crisi que la setmana passada amenaçava de trencar CSQP va quedar enterrada ahir. Els quatre partits que formen la coalició d’esquerres van acordar cedir més protagonisme a Podem, la formació que havia amenaçat d’abandonar el grup si no se li donava més veu al Parlament enmig dels moviments d'Ada Colau per crear un nou partit.

L'escissió s'ha salvat amb un triple lideratge. Dante Fachin serà l’encarregat de representar CSQP durant el debat de política general que se celebrarà la setmana vinent. A més, també recaurà sobre Podem la discussió de les lleis de desconnexió que s’estan tramitant al Parlament. Tot i que Fachin reclamava també tenir veu durant el debat dels pressupostos, aquesta tasca continuarà en mans de Joan Coscubiela, d’ICV. Lluís Rabell serà qui intervindrà a partir de demà a la qüestió de confiança. Rabell és qui perd més presència, perquè era ell qui en principi havia d'intervenir en nom de la confluència durant el debat de política general.

stats