ELECCIONS MUNICIPALS
Política 05/09/2014

La CUP de Barcelona decidirà a l'octubre si s'integra a Guanyem

La formació ha delegat la decisió a la Trobada Popular Municipalista, que les properes setmanes debatrà el codi ètic d'una possible coalició amb ICV, EUiA, Podem i Procés Constituent

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa CUP de Barcelona trigarà encara algunes setmanes a decidir si finalment s'integra a Guanyem, la candidatura unitària que ha impulsat entre d'altres Ada Colau i que pretén aplegar en una sola llista ICV, EUiA, la CUP, Podem, Procés Constituent, Partit X i activistes vinculats als moviments socials de la ciutat. Segons el portaveu de la formació de l'esquerra independentista a la capital catalana, Albert Martín, la decisió es prendrà l'octubre en el marc de la Trobada Popular Municipalista (TPM), l'espai impulsat per la CUP de Barcelona i obert a activistes i veïns per edificar una candidatura rupturista a Barcelona i a qui ha delegat el debat entorn el paper a jugar en els comicis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la TPM participarà en les properes setmanes junt a les altres formacions interpel·lades per Guanyem en el debat entorn el codi ètic que haurà de subscriure aquesta candidatura en qüestions com la limitació de mandats o el topall salarial per als representants polítics. En tot cas, la CUP intentarà que en aquestes trobades es tracti també les relacions que hauria de tenir la candidatura amb els moviments socials, ja que aquesta formació aposta perquè porti les seves reivindicacions a l'ajuntament per defensar-les en la seva integritat i no per negociar-les.

En la segona reunió de la TPM, de fet, es va rebutjar que a la candidatura que propugna hi puguin cabre persones "responsables de la marca Barcelona". I, segons un web fet públic per la CUP, en aquesta definició s'hi inclou l'actual líder d'ICV a l'ajuntament, Ricard Gomà, entre altres ecosocialistes.

stats