Política 30/05/2012

Camacho: "El Govern ha abandonat les propostes de confrontació i radicalitat"

El PP assegura que Duran i Lleida i el PSC veuen amb bons ulls la seva proposta de model fiscal singularitzat dins la Lofca

O. March / S. González
1 min
Camacho, en roda de premsa després de la cimera de tres hores sobre el pacte fiscal / ACN

Barcelona"El Govern ha abandonat les posicions de confrontació i radicalitat", ha dit la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, després de sortir de la cimera. La dirigent popular ha assegurat que el PP està disposat a negociar "amb lleialtat institucional" un nou model de finançament singular dins de la Lofca, tot i que ha reivindicat que la prioritat a l'agenda política és sortir de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha subratllat que, si bé el Govern considera insuficient millorar el model de finançament seguint el mateix esquema que en els darrers 30 anys i que per això cal sortir del règim comú, el PP proposa una "tercera via" que es basa en un model singularitzat dins la Lofca que eviti la confrontació amb Espanya. La líder popular ha assegurat, a més, que tant el líder Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, com el PSC no han vist amb mals ulls aquesta proposta que limitaria la solidaritat, augmentaria la coresponsabilitat fiscal de Catalunya i els impostos cedits a la Generalitat, així com la cistella de participació. "L'acord és possible si el Govern té capacitat de cedir", ha advertit.

"El PP està disposat a negociar sense que hi hagi un xoc de trens", ha reiterat Camacho, qui ha advertit que el pacte fiscal serà "paper mullat" si la prioritat ara no és sortir de la crisi.

stats