Política 21/10/2014

Camats: "Ens estem movent per recuperar la unitat que el Govern ha trencat corrent molts riscos"

La coordinadora d'ICV acusa Mas "d'amagar-se en un joc de paraules" i exigeix data per a les eleccions anticipades

Ara
2 min

Barcelona"Ens estem movent per recuperar la unitat que el Govern ha trencat corrent molts riscos", ha explicat aquest dimarts en una entrevista a TV3 Dolors Camats, coordinadora nacional d'ICV. Camats ha acusat el Govern "d'amagar-se en un joc de paraules" i li ha reclamat "claredat" i que posi data a les eleccions anticipades. "El Govern ha de dir la veritat", ha reclamat Camats: "Ja no tenim l'instrument democràtic de la consulta. Ara és una altra cosa. Per honestedat el Govern ha de dir a la gent què és això. Avui el problema no és el 9-N, el problema és que el Govern no convoca eleccions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent ecosocialista ha reiterat la posició d'ICV davant el 9-N: "El que estem a punt de fer és molt gros. No renunciem que aquesta consulta es faci i si pot ser un referèndum, millor. No pot ser qualsevol cosa. El dia 9 és molt important i hem de ser massivament al carrer, per dir que l'Estat no ens deixa votar". També ha instat a la unitat per "guanyar de nou la consulta i recuperar-la". "El 9 de novembre serem al carrer perquè és nostre i hi hem batallat com ningú. Però no volem participar en la confusió del Govern", ha conclòs.

Sobre les 11 condicions que ha exigit la CUP per al 9-N, Camats ha destacat que "són les seves propostes per millorar la no-consulta, però ens serveixen com a mínim". També s'ha mostrat partidària de recuperar la unitat de les forces pro consulta. "La unitat és la base per continuar avançant. El 9 de novembre és de tothom que ha lluitat per ell. Hem de sortir massivament, però per fer-ho ens cal claredat i un calendari d'eleccions, i el Govern fuig d'estudi".

Camats ha instat el Govern a fixar la data de les eleccions "abans del 9 de novembre, perquè aquesta legislatura està esgotada: tenim consulta i el Govern no té amb qui aprovar els pressupostos".

La dirigent d'ICV també ha recordat que "Rajoy no hi serà sempre i a Catalunya aquest procés no s'acaba", i ha reiterat que "ja havíem advertit que el 2014 era una data simbòlica, però amb una majoria absoluta del PP seria molt difícil trobar esquerdes".

stats