Política 15/06/2017

La Cambra de Comerç manté la seva oposició a un referèndum sense acord amb l'Estat

Miquel Valls assegura que la corporació no canviarà la seva opinió: "Ni ens hem mogut ni ens mourem"

Ara
1 min
La Cambra de Comerç veu "inviables i inassumibles" les inversions anunciades per Rajoy: "No es podran complir"

BarcelonaLa Cambra de Comerç no avala la via unilateral del Govern amb el referèndum de l'1 d'octubre. El president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha tingut paraules per a aquesta qüestió aquest dijous i ha assenyalat que una decisió d'aquestes característiques s'ha de fer "d'acord amb l'Estat, amb la legalitat europea i la Constitució espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest és el mateix posicionament que ja van adoptar les 13 cambres catalanes el 2013 i així ho ha fet constar Valls: "No ens hem mogut i no ens mourem", ha insistit. "El que faci el Govern està molt bé, però la nostra posició és aquesta", ha dit.

Valls ha estat preguntat pel conflicte català en una roda de premsa on també ha criticat el pla de Rodalies promès per Rajoy a Catalunya, que ha titllat "d'inassumible".

Tot i la complicada relació política entre els dirigents espanyols i els catalans, Valls ha assegurat que una de les solucions per desencallar moltes obres passa perquè les dues administracions es coordinin i defineixin un model de gestió comú. A més, també ha demanat "col·laboració" entre el sector públic i el privat per accedir a recursos extrapressupostaris.

stats