Política 05/04/2013

El jutge ajorna la declaració de la infanta mentre no es resolgui el recurs del fiscal

José Castro esperarà que l''Audiència de Palma es pronunciï sobre la imputació de la filla del rei

Ara
2 min
La infanta Cristina, aquest matí entrant a La Caixa / EFE

BarcelonaEl jutge cas Nóos, José Castro, ha ajornat la citació de la infanta Cristina, prevista en principi per al 27 d'abril. La decisió arriba després que la Fiscalia Anticorrupció hagi presentat el recurs contra la imputació. Ara Castro esperarà que l'Audiència de Palma resolgui el recurs. Si aquest és favorable a la imputació, la tornarà a citar un altre dia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest matí el fiscal Pedro Horrach ha presentat el recurs. En el text, assegura que troba "inconsistents" els indicis que han aparegut fins ara per vincular la filla del rei amb el cas Nóos i denuncia "un tracte discriminatori" a la infanta. Ara el jutge Castro ha de traslladar-lo a les parts personades en la causa perquè puguin presentar al·legacions, abans de remetre'l a l'Audiència. Transcorregut el termini que fixi el jutge per a aquestes al·legacions –que sol ser de 3, 5 o 10 dies–, es donaria trasllat a l'Audiència de Palma, on serà la Secció Segona l'encarregada de resoldre el recurs.

Un cop es doni trasllat del recurs a l'Audiència, es formarà un tribunal i es designarà un ponent. A partir d'aquí, previsiblement es fixarà una data per a una vista a porta tancada, amb assistència de la Fiscalia i les altres parts personades, per resoldre el recurs contra la citació de la infanta.

La Secció Segona ja va decidir sobre el recurs d'apel·lació que va plantejar el sindicat Manos Limpias contra la interlocutòria del jutge del 5 de març de 2012 en què va rebutjar imputar a la infanta Cristina.

La interlocutòria en què l'Audiència Provincial va rebutjar que se cités a la duquessa de Palma va ser dictada el 12 de juliol de 2012, quatre mesos després que el jutge desestimés imputar.

stats