Política 28/11/2016

Catalá treu importància a la proposta sobiranista de treballar el 6 de desembre

El ministre de Justícia, que també treballarà el 6-D, avisa que la mesura no es pot fer extensiva a funcionaris

Ara
1 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá. EFE

Barcelona"Jo aniré a treballar". Amb aquesta afirmació, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha volgut treure importància a la proposta sobiranista que els càrrecs electes treballin el 6 de desembre, Dia de la Constitució. Catalá ha qualificat d'"anècdota" la proposta i ha destacat que molts professionals treballaran aquell dia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'una reunió amb el grup d'Advocacia Jove del Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB), el ministre ha assegurat que hi ha qui vol "trobar en l'anècdota discrepància", ja que considera que el 6 de desembre és una festa espanyola i que fer festa és un dret que tenen els treballadors i que no es pot vulnerar. En el mateix sentit, Catalá no veu "rellevant" si hi ha algú que proposa anar a treballar.

Tot i això, Catalá ha volgut subratllar que ningú pot obligar els treballadors a treballar aquell dia". Una advertència a la CUP, que ha proposat que els ajuntaments on governen obrin el 6 de desembre, fet que podria implicar un delicte de desobediència. "Hi ha un plantejament polític de fer veure que el Dia de la Constitució, per a alguns, no és una festa. Cadascú té el seu plantejament", ha lamentat Catalá.

stats