Política 29/07/2017

Podem Catalunya exigeix a la direcció estatal abandonar les "ingerències" i les "declaracions desafortunades"

La formació de Dante Fachin argumenta que una organització que defensa el dret a decidir ha de respectar les decisions del partit a Catalunya

Ara
2 min
Els líders de Podem a Catalunya i a l’Estat, Albano Dante Fachin i Pablo Iglesias.

BarcelonaLa pugna entre Podem Catalunya i la direcció estatal del partit lila es manté. Aquest dissabte la formació que encapçala Albano Dante Fachin ha emès un comunicat en què critica les "desafortunades declaracions de diversos membres vinculats a la direcció de Podem estatal" i reclama que s'acabin les "ingerències".

En el comunicat, Podem Catalunya recorda que "milers de catalanes van triar democràticament l'actual direcció de Podem Catalunya fa tot just un any", motiu pel qual demana respecte a la direcció estatal. De fet, el document encara va més enllà i apunta que, com a formació que respecta la sobirania dels pobles, desaprova "l'autoritarisme i les formes centralistes".

Per això, entén que "en coherència i fidelitat a les idees que defensa, una organització que reconeix el dret a decidir dels catalans està obligada a reconèixer i respectar les decisions dels catalans que militen en aquesta organització a Catalunya".

El comunicat sosté, a més, que enfortir Podem Catalunya exigeix abandonar la ingerència, i opina que "no sembla casual que apareguin interessos externs a l’organització a Catalunya que volen fer callar aquesta veu treballada i construïda a Catalunya cercle a cercle" per oferir una proposta coherent a la societat catalana.

Front intern

Tanmateix, els problemes per a Fachin no arriben només des de la direcció estatal. Segons ha avançat Europa Press, 27 cercles de Podem Catalunya han exigit al secretari general i diputat de CSQP al Parlament que avanci les consultes previstes perquè les bases refermin la posició del partit tant sobre l'1-O com sobre la confluència amb Catalunya en Comú.

Els 27 cercles exigeixen a Fachin que les dues consultes es facin el mateix dia i abans de l'1 d'octubre, i plantegen les dues preguntes que cal fer. En el cas de l'1-O, volen que es pregunti si Podem Catalunya hi ha de participar activament, mentre que pel que fa a la relació amb els comuns, es vol preguntar si es prefereix que Podem Catalunya es presenti a les properes eleccions al Parlament en solitari o conjuntament amb CatComú, sempre que es mantingui el nom de Podem.

stats