Política 02/09/2014

Tots els grups menys CiU demanaran finalment una comissió d'investigació sobre Pujol al Parlament

El PSC i C's s'han afegit a última hora d'aquest dimarts a les peticions de PPC, per una banda, i d'ERC-ICV-CUP, per l'altra

Efe
1 min
El ple del Parlament sobre la pobresa / CRISTINA CALDERER

BarcelonaTots els grups parlamentaris, inclòs el PSC i a excepció de CiU, han anunciat avui que demanaran una comissió d'investigació al Parlament sobre el cas Pujol i el frau fiscal, després que l'expresident català hagi anunciat que compareixerà a partir del 22 de setembre. Després que la comissió d'afers institucionals (CAI) hagi aprovat avui per unanimitat la sol·licitud perquè Pujol comparegui "al més aviat possible", l'expresident ha comunicat per carta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la seva disponibilitat per comparèixer a la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara que el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, havia considerat inicialment que, "per respecte a la seqüència lògica de la vida parlamentària", abans de plantejar una comissió d'investigació s'havia d'escoltar primer la compareixença de Pujol, a última hora de la tarda ha anunciat que s'"uneix" a la intenció de la resta de grups. Un dels mecanismes per sol·licitar la comissió d'investigació és la via automàtica, que es pot demanar un cop a l'any i que simplement requereix el suport de tres grups, sense que hagi de ser votada al ple de la cambra catalana, segons han explicat fonts parlamentàries.

El PPC registrarà demà una sol·licitud de comissió d'investigació, que ha estat signada per Ciutadans després d'haver-li donat el vistiplau al text aquesta tarda, segons han confirmat a Efe fonts dels dos partits, i ara la traslladaran a la resta de grups perquè decideixin si s'hi volen adherir. D'altra banda, ICV-EUiA, ERC i la CUP mantenen contactes aquesta tarda amb la intenció també de presentar demà una altra sol·licitud conjunta de comissió d'investigació, ja que, segons ha afirmat la portaveu ecosocialista al Parlament, Dolors Camats, ICV-EUiA "no entendria demanar-la conjuntament amb el PPC".

stats