Política 25/05/2016

Ciutadans posarà l'accent en la seva "catalanitat" per intentar millorar resultats a Catalunya el 26-J

Com va avançar l'ARA, el partit optarà per un cartell, lema i relat diferenciat del de la campanya estatal

Ara
3 min
La candidata de C's al 27-S, Inés Arrimadas, i el secretari de comunicació del partit, Fernando de Páramo, en roda de premsa.  / ACN

BarcelonaUn dels principals suspensos que l'equip de campanya de Ciutadans es va posar després del 20-D van ser els resultats a Catalunya. En menys de quatre mesos –els que havien passat des del 27-S– el partit taronja va perdre gairebé 250.000 vots i va caure de la segona a la cinquena força. Per intentar remuntar els resultats al Principat aprofitant la repetició electoral el 26-J, els estrategs de la formació han apostat per posar l'accent en la seva "catalanitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu és posar en valor que el candidat a la Moncloa, Albert Rivera, és català, així com també alguns dels seus homes forts al Congrés, com José Manuel Villegas, Toni Roldán, Fran Hervías i Juan Carlos Girauta. Uns noms amb els quals Ciutadans vol traslladar el missatge que, per primera vegada a la història, "un partit català no nacionalista" pot influir en la política espanyola i formar govern.

Tot i que encara que no estan tancats els actes que protagonitzarà Rivera a Catalunya, almenys serà present en un acte a Barcelona i un altre a Tarragona –les dues províncies on el partit taronja va treure representació i vol consolidar-se tot i admetre que és difícil millorar resultats–. Aquesta vegada, tal com va avançar l'ARA, C’s farà una campanya pròpia a Catalunya amb un cartell, logotip i relat diferenciat del de la campanya de Rivera a nivell de l’Estat.

El secretari de comunicació, Fernando de Páramo, ha destacat que, per primera vegada en la història de la democràcia, un partit d’origen català i amb un candidat català pot ser decisiu per configurar un govern a Espanya. “No per demanar cadires com CiU i per tapar la corrupció, sinó per canviar aquest país”, ha defensat.

Posant l'accent en l'origen català de molts dels seus dirigents, C’s –que intenta fer-se seva la bandera del peix al cove– mira cap al votant de centre polític moderat que no està d’acord amb el fet que la CUP sigui decisiva en la governabilitat de Catalunya.

Una altra diferència respecte a la campanya del 20-D és que la líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, se centrarà a donar suport al candidat Juan Carlos Girauta i no viatjarà tant per Espanya com va fer en la campanya passada. Des de C’s argumenten aquesta decisió pel fet que el partit ha consolidat el seu creixement a nivell de l’Estat i ja compta amb portaveus a diferents comunitats autònomes.

O Podem o C's

En clau de missatge a nivell estatal, C’s plantejarà que hi ha dues possibilitats després del 26-J: un govern amb Podem o un govern amb C’s. Per tant, se situarà com un actor clau per a la governabilitat espanyola. De fet, s’erigirà com la força del “canvi a millor”, argumentant que Podem vol trencar amb tot i portaria el “canvi a pitjor” i que a l’altra banda hi ha el PP, que no vol que res canviï.

Páramo s’ha mostrat preocupat per la negativa del candidat del PP, Mariano Rajoy, de participar en els debats i li ha demanat que “no es continuï amagant i doni la cara”. Aquesta vegada, la intenció de C’s és que Rivera no vagi a cap debat en què no hi hagi la resta de caps de cartell, a diferència de la passada campanya, en què sí que va participar amb Soraya Sáenz de Santamaría substituint Rajoy.

stats