Política 02/12/2013

Collboni: “Tot està a punt de descarrilar per les presses que marca ERC”

El PSC demana a ICV que no permeti que el debat de pressupostos coincideixi amb el de la pregunta, el procediment i la data de la consulta

Sara González
1 min

BarcelonaEl fet que s'hagi fixat la consulta per al 2014 i que el pacte de governabilitat de CiU i ERC estableixi que abans de finals d'any s'ha d'anunciar la data i la pregunta de la consulta està, segons el PSC, posant en perill el procés pel dret a decidir. “Tot està a punt de descarrilar per les presses que marca ERC”, ha assegurat aquest dilluns el portaveu dels socialistes catalans, Jaume Collboni.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent del PSC ha assegurat que el pitjor que pot passar en les properes setmanes és que el debat sobre el procés acabi coincidint amb el dels pressupostos i “tapant les retallades i les privatitzacions” que, al seu parer, vol impulsar el Govern amb el suport dels republicans. En aquest sentit, ha demanat a ICV-EUiA que “no caigui en la ingenuïtat de contribuir a aquesta estratègia” i tingui “prou habilitat” per evitar que aquests dos debats coincideixin.

I és que, segons Collboni, és ineludible que el Govern argumenti d'on pensa treure els 2.300 milions que preveu ingressar en concepte de venda d'actius i privatitzacions, i ha considerat “un insult” que el conseller de la Presidència, Francesc Homs, segueixi insistint que són els pressupostos més socials quan en realitat fan tornar el país “deu anys enrere”. El portaveu del PSC ha anunciat que el seu grup registrarà una bateria de preguntes al Parlament perquè el Govern respongui a totes les qüestions dels comptes que fins ara no ha aclarit.

stats