DIVISIÓ A VOX
Política 20/08/2014

Una dirigent de VOX denuncia que el seu president s'ha embutxacat 58.000 euros del partit

José Luis González Quirós, d'acord amb Alejo Vidal Quadras, hauria facturat mensualment més de 10.000 euros a la consultoria que comparteix amb el seu fill

Ara
2 min
Abascal, Vidal-Quadras i Ariadna Hernández, en la presentació / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa membre del Comitè Executiu Nacional de Vox Cristina Seguí ha denunciat aquest dimarts a 'El Mundo' que el president en funcions del partit, José Luis González Quirós, s'està lucrant amb fons de la formació. Segons relata la dirigent valenciana d'aquest partit espanyolista de dreta radical, González Quirós hauria facturat 58.000 euros en cinc mesos a través de la consultoria Mind & Matters, que pertany a ell i al seu fill.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, segons Seguí –que ha revelat aquesta informació després de rebre crítiques per haver ofert una entrevista a la revista 'Interviú'–, la cúpula de VOX desconeixia aquestes facturacions fins fa un mes i, llavors, ella va demanar explicacions. Aleshores, González Quirós hauria explicat que 5.000 euros mensuals eren el seu sou i que no podia "justificar" la resta dels diners. Tot i això, hauria justificat els recursos dedicats a una consultoria que treballa en exclusiva pel partit i la qual, segons el seu president en funcions, fins i tot perd diners fent-ho. Alejo Vidal Quadras –que va ser candidat el 25-M i president del partit fins que va dimitir després de no aconseguir l'acta– hauria estat qui va atorgar aquest sou al seu successor. A més, el fill de González Quirós cobraria fins a 2.000 euros al mes per gestionar la pàgina web de VOX.

Seguí està molesta per les crítiques rebudes per l'entrevista a 'Interviú' –alguns membres del partit l'haurien titllat de prostituta– i per això ha tret a la llum aquest informació. "Els partits han de ser conseqüents amb el que postulen", defensa la conservadora valenciana.

Pugna interna per la presidència

En tot cas, aquesta polèmica ha esclatat precisament en un moment de pugna interna de cara a una votació del 20 de setembre per elegir el nou president del partit. A banda de González Quirós –el delfí de Vidal Quadras–, opta el càrrec l'actual secretari general, Santiago Abascal, que compta amb el suport de Seguí, que denuncia pressions contra els que defensen aquesta opció per liderar VOX.

stats