Política 04/10/2015

Deu detinguts en una operació contra el terrorisme jihadista a Badalona, Xeraco, Toledo i Casablanca

Acn
1 min
La persona detinguda a Xeraco per efectius de la policia espanyola en l'operació antijihadista / ACN

BadalonaDeu persones han estat detingudes en les últimes hores a Badalona, Xeraco (Safor, País Valencià), Toledo i Casablanca en un operació conjunta d'Espanya i el Marroc contra el terrorisme jihadista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El detingut a Badalona és un jove d'uns 20 anys d'origen magribí, nascut a Catalunya i que viu amb la seva mare, que ha patit un atac d'ansietat en assabentar-se que el seu fill, el més petit dels quatre que té, havia estat detingut.

Per altra banda, l'arrestada a Xeraco és una noia d'entre 17 i 19 anys que segons l'alcalde, Francesc Serralta, feia "molts anys" que vivia en aquesta població costanera.

Segons el Ministeri de l'Interior, els arrestats formaven part d'una xarxa de captació, adoctrinament i enviament de combatents estrangers per unir-se a l'Estat Islàmic (DAESH), a la regió entre Síria i l'Iraq que manté sota control.

L'operació antiterrorista, coordinada a l'estat espanyol pel titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, continua oberta.

stats